Fenomen memorabil: Ploaie cu 750 de stele pe oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această noapte, cerul României va fi scena unui spectacol de meteoriţi. Draconidele nu se vor observa cu uşurinţă din cauza lunii pline, însă momentul de graţie va fi între ora 22.00 şi 3.00.

Linia Draconidelor trece prin atmosfera noastră o dată la şapte ani şi este, de obicei, un eveniment nesemnificativ chiar şi pentru astronomi, deoarece cad în jur de 10 - 20 de meteoriţi pe oră. Evenimentul din această seară însă va fi memorabil, susţin astronomii.

Dacă previziunile specialiştilor sunt corecte, un val masiv în activitatea Draconidelor îşi va face simţită prezenţa, ceea ce înseamnă că se vor putea observa până la 750 de meteori pe oră, ceea ce va lumina cerul într-un mod spectaculos. Specialiştii explică faptul că meteori devin vizibili deoarece Pământul traversează valurile de praf de pe orbita cometei 21P/Giacobini-Zinner.

Draconidele se mişcă destul de încet pentru un corp ceresc - 12 kilometri pe oră - iar acest lucru va fi pus în umbră de luna plină. „Luna încurcă vizionarea ploii de meteoriţi", accentuează astronautul Bill Cooke de la NASA.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite