Femeile neepilate, respinse de societate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emer O’Toole a stârnit controverse după ce şi-a expus la TV părul de la subraţ şi de pe picioare.

Reacţia generală după apariţia irlandezei Emer O'Toole (28 de ani), originară din Dublin, la show-ul TV „This morning" a fost de dezgust, demonstrează un sondaj de opinie iniţiat de realizatorii emisiunii pe internet. 80% din cei care au votat au fost de părere că Emer ar trebui să se epileze de urgenţă. 

Irlandeza a declarat că nu s-a mai epilat de 18 luni, în ideea de a schimba concepţia comună ambelor sexe potrivit căreia femeile trebuie să scape de părul de pe corp pentru a fi atractive şi fericite.

Sigur că Emer nu este singura femeie din lume cu subsuoara „împădurită", comentează odditycentral.com, „numai că, în societatea modernă, pilozitatea corporală a femeii este un mare tabu". 

Tabu de care tânăra a decis să nu mai ţină cont, tocmai pentru că se simţea obligată de către convenţiile sociale s-o facă. A recunoscut, în schimb, că noul ei look a pus-o de multe ori în situaţii stânjenitoare.

„De exemplu, în metrou, când mă ţineam de bara de sus, sau în cafenea, când îi făceam semn cu mâna ospătarului, primeam adesea priviri pline de dezgust. Atunci am început să mă întreb care este sursa respectului de sine. Dacă înfăţişarea mea este legată de acest aspect, atunci trebuie să caut alte surse pentru a-mi păstra încrederea în mine, pentru că frumuseţea trece odată cu vârsta", a spus Emer O'Toole, la postul britanic ITV .

Dezgustătoare, dar încrezătoare

Nonşalanţa discursului ei n-a impresionat-o însă pe cealaltă invitată din platou, Michelle Devine, proprietara unui salon de cosmetică. Aceasta s-a declarat „scârbită" de pilozitatea tinerei, însă a fost impresionată de încrederea în sine afişată de aceasta.

„Aş vrea să pun într-un tub puţin din încrederea ta de sine şi să dau cu  spray pe fiicele mele cu ea", a afirmat Devine.

Femeile frumoase, obiecte sexuale

Emer O'Toole a încercat, astfel, să protesteze faţă de imaginea de obiecte sexuale pe care o au femeile frumoase, mai ales în rândul bărbaţilor. Un studiu recent a demonstrat însă că şi femeile le privesc pe semenele lor mai atrăgătoare tot ca pe nişte obiecte sexuale.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite