Femeile mimează orgasmul pentru ca bărbatul să fie liniştit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numărul femeilor care se prefac că au orgasm este în creştere
Numărul femeilor care se prefac că au orgasm este în creştere

Mimarea orgasmului de către femei este un mecanism de adaptare dezvoltat de-a lungul timpului pentru a menţine bărbatul liniştit, arată un nou studiu din Statele Unite.

Profesorii de la Universitatea Columbia din New York au realizat un sondaj despre orgasmul feminin, cercetătoarea Farnaz Kaighobadi afirmând că teama pentru o posibilă infidelitate a partenerului este motivul principal pentru care femeile mimează plăcerea. Cu toate acestea, femeile se prefac că au orgasm şi din alte cauze, printre care se regăseşte şi dorinţa de a consolida relaţia în care sunt angajate.

„Suspiciunea privind infidelitatea partenerului nu este singurul motiv pentru care femeile mint că au orgasm. Ele mai fac acest lucru şi pentru a nu-şi pierde partenerul şi pentru a-şi consolida relaţia", a spus cercetătoarea. Farnaz Kaighobadi a adăugat că studiul a fost realizat pe 453 de femei, majoritatea acestora fiind studente heterosexuale. Cercetările privind orgasmul sunt foarte rare, un studiu mai vechi arătând că 50% din femei mimează punctul culminant al excitaţiei sexuale.

Noul sondaj arată însă că numărul femeilor care se prefac că au orgasm este în creştere, deoarece 54% din cele care au răspuns la întrebări au afirmat că au mimat plăcerea.

Studiul realizat de Universitatea Columbia a mai scos la iveală faptul că femile care au orgasm fals au şi un comportament foarte grijului faţă de partenerul lor, se interesează unde se duce acesta şi îl urmăresc dacă se uită la alte femei.

„Femeile au impresia că dacă se prefac că au orgasm îşi ţin partenerul aproape. Problema este că cele care mimează punctul culminant al excitaţiei sexuale devin ca un fel de gardian pentru partenerul lor", a încheiat Kaighobadi. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite