Femeile care dau ordine în casă fac sex mai rar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile care au o putere de decizie mai mare în propria casă au o viaţă sexuală mai puţin activă decât cele cu autoritate redusă, susţin cercetătorii Şcolii de Sănătate Publică „Johns Hopkins Bloomberg", din Marea Britanie.

Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după ce au analizat legătura dintre influenţa femeilor măritate şi frecvenţa actului sexual în viaţa de familie. Cercetătorii au constatat, astfel, că femeile care hotărăsc de unele singure în propriile gospodării trebuie să aştepte de 100 de ori mai mult pentru plăcerile trupeşti decât cele care îşi consultă soţii în diverse chestiuni casnice, precum bugetul săptămânal, lista de cumpărături sau vizitele la prieteni.

„Există un tipar relevant pe care l-am observat în cupluri din şase ţări diferite", a declarat coordonatorul studiului, profesorul Michelle Hindin, citat de „The Daily Telegraph". „Cu cât femeia ia mai multe decizii de una singură, comparativ cu cea care ţine cont şi de părerea bărbatului, cu atât timpul care trece între partidele de sex din cuplu este mai mare", a adăugat Hindin, care a analizat datele obţinute de la cupluri căsătorite din Ghana, Malawi, Mali, Rwanda, Uganda şi Zimbabwe. Michelle Hindin a atras atenţia că rezultatele cercetării aferente vieţii sexuale feminine nu au fost valabile şi în cazul bărbaţilor. În timp ce, pentru femei, luarea deciziilor în familie influenţează frecvenţa partidelor de sex din cuplu, în cazul bărbaţilor autonomia în relaţie nu condiţionează activitatea sexuală.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite