Femeile, lideri mai eficienţi în vremuri de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioade dificile din punct de vedere economic, femeile se dovedesc a fi lideri mai buni şi mai eficienţi decât bărbaţii, arată un studiu recent, citat de „The Huffington Post".

Cercetarea, efectuată cu ajutorul a 2.000 de lucrători din 20 de domenii diferite, a demonstrat că, în vreme de criză, bărbaţii îşi asumă riscuri mai uşor, în timp ce femeile sunt mai calculate şi de aceea se potrivesc mai bine în poziţii de conducător.

Bărbaţii, mai impulsivi

Psihologii subliniază faptul că femeile sunt mai potrivite pentru funcţiile de conducere decât bărbaţii pentru că aceştia din urmă sunt şi mult mai impulsivi. „Există o mare diferenţă între comportamentul bărbaţilor şi cel al femeilor când vine vorba de asumarea riscului. Nu ne-am aşteptat la o astfel de diferenţă între sexe. În ceea ce priveşte evoluţia, se ştie că specia umană a supravieţuit datorită unui echilibru al sexelor.

Dacă vorbim de bănci de investiţii, un domeniu dominat de bărbaţi, aici ar trebui adus un plus de echilibru între diferitele moduri de abordare a riscului pentru a supravieţui", a declarat Geoff Trickey, coordonatorul studiului, la conferinţa anuală a Societăţii Britanice de
Psihologie. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite