Felicitări de Ziua Îndrăgostiţilor pentru cei pe care îi urâţi de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felicitări de Ziua Îndrăgostiţilor pentru cei pe care îi urâţi de moarte
Felicitări de Ziua Îndrăgostiţilor pentru cei pe care îi urâţi de moarte

Deși 14 februarie este considerată o zi în care trebuie să-ți exprimi dragostea veșnică, nu toți sunt îndrăgostiți. Așa că secolul trecut mulți dintre cei care se urau cu înverșunare profitau de Sf. Valentin pentru a-și exprima sentimentele.

Felicitările răutăcioase erau fie trimise anonim, iar destinatarul era nevoit să plătească și poștașul la livrare, fie schimbate de cupluri cu probleme, care profitau de această ocazie pentru a se „înțepa”. Nu doar mesajele erau menite să umilească și să jignească, ci și imaginile, care sugereau sentimentele expeditorului prin asocierea destinatarului cu diverse animale, printre care și vulpea.

O astfel de felicitare, dată din 1817, trimisă de o femeie, înfățișează caricatura unui bărbat sub care scrie: „Spatele tău cocoșat este potrivit doar să care greutăți. Dacă totți bărbații ar fi ca tine, atunci mai bine aș muri decât să mă mărit!”. O alta, de data aceasta datată după 1820, sugerează că partenerul are o soție necredincioasă. Sub imaginea unui om de afaceri care privește pe fereastră cum soția sa își îmbrățișeayă amantul scrie: „El zorește spre casă, la soția lui dragă. Dar el se ofilește de dor de unul singur”.

Acest obicei al felicitărilor nereverențioase a rezistat până în anii `40-`50, când însă urările s-au diversificat. „Ți-a trecut vremea, draga mea, așa că încearcă să-ți amintești ce vârstă ai. Oamenii văd chiar și fără să te privească faptul că ești o oaie îmbărcată ca un miel”.

O parte dintre aceste felicitări au fost păstrate la Muzeul Kirklees din Marea Britanie, după cum relatează „The Daily Mail”. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite