Facebook oferă consiliere utilizatorilor cu tendinţe sinucigaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Depresivii se pot trata pe site-ul lui Zuckerberg
Depresivii se pot trata pe site-ul lui Zuckerberg

Cea mai populară reţea de socializare doreşte să ajute persoanele depresive prin intermediul specialiştilor din cadrul organizaţiei Naţionale Americane de Prevenire a Suicidului. Terapia are loc pe chatul pus la dispoziţie de Facebook.

Iniţiativa prin care se încearcă evitarea tentativelor de sinucidere a fost lansată astăzi în SUA, fiind pentru prima dată când cei cu probleme pot apela la sfaturile unui psiholog direct de pe site.

Până acum, existau doar un numar de telefon şi o adresă de e-mail al unor organizaţii pe care oamenii le puteau accesa pentru a primi ajutor, relateză presa britanică.

În Marea Britanie, Facebook are un contrat de parteneriat cu asociaţia de binefacere „The Samaritans“ (Samaritenii) care oferă consiliere utilizatorilor care au avut tentative sinucigaşe prin intermediul telefonului verde.

Această iniţiativă îi încurajează pe cei care văd vreun comentariu postat de o persoană aparent depresivă să semnaleze problema printr-un simplu click pe un link de lângă comentariu. Un reprezentant Facebook va trimite în acel moment un e-mail către persoana în cauză pentru a o încuraja să folosească noul serviciu.

„Principalul scop al acestei iniţiative este să putem ajuta oamenii cu probleme cât mai repede cu putinţă“, a explicat Fred Wolens, reprezentant Facebook. El a mai spus că oamenii care au într-adevăr habar de situaţiile dificile prin care trec cei ce suferă de depresie sunt chiar pretenii acestora. „Noi le oferim variante cât mai simple pentru a apela la consiliere“, a încheiat Fred Wolens.

In ultimul timp, au apărut numeroase postări cu tendinţe sinucigaşe, iar mai apoi oamenii care le-au scris şi-au luat viaţa sau au comis o crimă.

În urmă cu o lună, un bărbat din Pittsburgh (SUA) a scris un astfel de status la puţin timp după ce ţi-a omorât soţia, iar după aceea s-a sinucis, scrie  publicaţia britanică „The Telegraph”.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite