Facebook îşi deschide magazin de aplicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul executiv al Facebook, îşi va lista compania pe bursa electronică Nasdaq
Mark Zuckerberg, fondatorul şi directorul executiv al Facebook, îşi va lista compania pe bursa electronică Nasdaq

Facebook a anunţat că va lansa în curând propriul magazin online de aplicaţii pentru reţeaua socială, care va funcţiona similar cu Google Play şi AppStore.

Magazinul va permite dezvoltatorilor de aplicaţii să-şi vândă programele direct celor 900 de milioane de utilizatori. Evident, mişcarea a fost făcută pentru a oferi încredere investitorilor asupra faptului că Facebook poate face bani, deoarece reţeaua socială urmează să intre la bursă în următoarele două săptămâni.

Aplicaţiile vor fi cotate de către utilizatori, în funcţie de utilitatea şi calitatea acestora, iar plăţile vor fi făcute cu ajutorul banilor virtuali, „Facebook Credits". Astfel, Facebook va încasa 30% din veniturile obţinute de către dezvoltatori.

Potrivit statisticilor oferite de către reprezentanţii reţelei sociale, 200 dintre aplicaţiile de pe platformă au strâns mai mult de 1 milion de utilizatori.

Tranzacţionare pe 18 mai

Tranzacţionarea Facebook va avea loc începând de pe 18 mai, după ultimele informaţii. În acel moment, fondatorul reţelei, Mark Zuckerberg, va deveni unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă, cu o avere de 15 miliarde de euro. Potrivit documentelor depuse de Facebook la autorităţile financiare americane, Zuckerberg va fi mai bogat decât Steve Ballmer, CEO la Microsoft şi decât Michael Dell, fondatorul companiei omonime.

Începând din 18 mai, Zuckerberg va mai păstra 58% din puterea sa de veto în cadrul companiei.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite