Facebook intră în politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg

Facebook a depus luni documentaţia necesară pentru înfiinţarea unui grup de acţiune politică denumit FB PAC (Facebook Political Action Commitee).

„FB PAC va permite angajaţilor noştri să-şi facă auzită vocea în cadrul procesului politic, prin susţinerea candidaţilor care împărtăşesc aceleaşi valori precum Facebook", a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Valorile promovate de Facebook includ inovaţia în economie şi o comunicare cât mai largă.„Micile afaceri sunt esenţa economiei americane şi noi credem că Facebook poate reprezenta o unealtă importantă în creşterea acestora", a declarat Sheryl Sandberg,COO Facebook,citată de „The Huffington Post".

Compania a anunţat că, pentru a sprijini micii intreprinzători, va oferi reclamă gratuită în valoare de până la 10 milioane de dolari pe site-ul Facebook.

Facebook a cheltuit deja 550.000 de dolari ăn acest an fiscal pentru acţiuni de lobby, faţă de 350.000 de dolari în 2010. Suma investită în aceste acţiuni este însă infimă în comparaţie cu Google şi Microsoft, care au alocat bugete de 3,5 milioane de dolari pentru activităţi de lobby.

Mai multe detalii nu au fost oferite despre politicile pe care le va sprijini compania fondată de Mark Zuckerberg, însă există voci care susţin că Partidul Republican va fi cel promovat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite