Facebook devine un motor de căutare pentru donatorii de organe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Facebook a introdus discret o nouă opţiune pe profilul Timeline al utilizatorilor. Aceştia au voie acum să se declare donatori de organe în mod public.

Mişcarea venită din partea reţelei sociale va face posibil ca milioane de utilizatori să arate că sunt donatori de organe şi astfel să ajute oamenii care au nevoie de acestea pe viitor. Momentan în SUA există 114.000 de oameni pe lista de aşteptare, iar în lume sunt milioane de persoane care nu au acces la organele care le pot salva viaţa.

Statutul de donator poate fi selectat din meniul „Life Event" de pe Timeline. Apoi submeniul este „Health & Wellness", de unde utilizatorii anunţă dacă sunt donatori, dacă au renunţat la un viciu sau şi-au pus ochelari. Donatorii pot să spună când şi unde s-au înregistrat şi pot adăuga o poveste personală despre acest lucru.

Opţiunea este cea despre care vorbea Facebook ieri, când a prezentat-o drept una „care va putea salva vieţi". Ea a fost prezentată în această dimineaţă de Mark Zuckerberg la emisiunea „Good Morning America".

Posibilitatea de a te declara donator de organe va fi introdusă treptat pe profilul de utilizator în următoarele săptămâni sau luni.

image

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite