Facebook devine spaima managerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din ce în ce mai multe companii interzic accesul angajaţilor la Facebook şi Twitter în timpul orelor de program. Conform unui sondaj realizat în Marea Britanie, de către firma de securitate Clearswift, 32 % din companiile britanice au blocat siteurile de socializare, comparativ cu 9 % în 2010.

Astfel, managerii companiilor sunt ingrijoraţi că navigarea pe aceste tipuri de siteuri ar putea afecta securitatea calculatoarelor din firmă, prin descărcarea unor fişiere virusate de către angajaţi. 53 % din şefi sunt îngrijoraţi că din ce în ce mai mulţi angajaţi folosesc Facebook la muncă, arată sondajul, citat de cotidianul „The Daily Telegraph".

Cu toate acestea, interdicţiile cresc şi tensiunile. Conform Clearswift, 55 % din angajaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani consideră că accesul la reţelele de socializare este un drept. Pentru persoanele cu vârste între 45 şi 54 de ani procentul scade la doar 37 %. Analizând rezultatele sondajului, specialiştii de la Clearswift consideră că angajaţii doresc să aibă acces la reţelele de socializare la schimb cu noile condiţii de muncă: program de lucru extins, muncă de acasă sau în timpul navetei spre job.

Pe de altă parte, un sondaj realizat de firma de consultanţă Protiviti arată că doar 17 % din angajaţi consideră că siteurile de tipul Facebook sau LinkedIn prezintă un risc de securitate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite