„Facebook creează profiluri fictive“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cea mai populară reţea socială are peste 750 de milioane de utilizatori
Cea mai populară reţea socială are peste 750 de milioane de utilizatori

Cea mai populară reţea de socializare îşi măreşte numărul de utilizatori folosind metode ilegale, acuză unii specialişti

Chiar dacă nu şi-au creat un cont pe Facebook, unii oameni se regăsesc pe reţaua de socializare din cauză că Facebook contruieşte profiluri fictive, sunt acuzaţiile aduse de Data Protection Commissioner din Irlanda. Aceştia invocă faptul că utilizatorii sunt încurajaţi să predea datele personale ale altor persoane, inclusiv nume, numere de telefon, adrese de e-mail, date pe care Facebook le foloseşte pentru a crea aşa-numitele „profile extinse" ale celor care nu folosesc reţeaua socială.

„Facebook Irlanda colectează cantităţi impresionante de informaţii despre persoanele vizate. Acestea nu primesc preaviz şi nici nu-şi dau consimţământul pentru aşa ceva", se arată în plângerea făcută de Data Protection Commissioner.

În plus, oamenii sunt nemulţumiţi de faptul că, în multe cazuri, informaţiile pot fi stânjenitoare sau îi pot intimida pe subiecţi. Aceste detalii includ opinii politice, religioase şi crezuri filozofice, dar şi orientări sexuale.

Facebook: „Acuzaţiile sunt false"

Replica reprezentanţilor Facebook nu a întârziat. „Acuzaţiile sunt false. Noi permitem utilizatorilor să trimită invitaţii prietenilor pentru a se alătura reţelei. Păstrăm adresa de e-mail a persoanei invitate pentru a putea anunţa utilizatorul când aceasta a răspuns cererii", a declarat pentru Fox News Andrew Noyes, purtător de cuvânt al Facebook.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite