Facebook, ameninţat de un virus periculos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook are în prezent circa 3.000 de angajaţi şi peste 800 de milioane de utilizatori în întreaga lume.
Facebook are în prezent circa 3.000 de angajaţi şi peste 800 de milioane de utilizatori în întreaga lume.

Un nou virus a apărut pe reţeaua de socializare Facebook şi poate afecta calculatoarele utilizatorilor neatenţi. Virusul, dacă este accesat, instalează un program tip malware, care infectează calculatorul cu un virus de tip Dorkbot.

De cele mai multe ori, vicleanul virus circulă drept o poză a unui prieten sau ca o fotografie cu două femei blonde, scrie site-ul itworld.com. Utilizatorii care dau click pe poză descarcă în calculator un Dorkbot, un virus de tip troian. Dacă de obicei acest tip de viruşi circă prin serviciile de mesagerie instantă, acum acesta vine prin intermediul unui mesaj care conţine un ataşament de tip .JPG, specific unei poze.

Din păcate propriul antivirus de la Facebook nu reuşeşte să detecteze această ameninţare, spun specialiştii în securitate IT de la Sophos.

Cei de la itworld.com consideră că virusul este mai periculos decât alte fişiere de acest fel care au mai circulat pe Facebook, introducând „un cocktail de aplicaţii periculoase în sistem". Dacă Facebook nu va remedia situaţia rapid, reputaţia reţelei de socializare ar putea fi afectată grav, mai ales că de curând a mai existat o serie de viruşi, care erau ascunşi în spatele unor linkuri către pagini „şocante" sau pur şi simplu incitante din punct de vedere sexual

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite