FOTO VIDEO Un satelit rusesc a făcut cea mai clară fotografie a Terrei din spaţiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până acum, cine dorea să vadă imagini cu Terra văzută din spaţiu la rezoluţie mare, putea apela la fotografiile NASA. Satelitul rusesc Elektro-L No. 1 a reuşit să realizeze cea mai complexă imagine a Pământului, o fotografie de 121 de megapixeli.

Satelitul este unul meteorologic şi face fotografii o dată la 30 de minute, de la punctul staţionar amplasat la 35.000 de kilometri deasupra Terrei, în zona de deasupra Oceanului Pacific. Imaginile au o rezoluţie de un kilometru pe pixel, iar fotografia de mai sus a fost realizată pe 14 mai 2011.

Spre deosebire de imaginile NASA, care sunt reconstruite din mai multe fotografii, satelitul rusesc a reuşit să facă o singură fotografie. Satelitul combină trei unde de lumină vizibilă şi una infraroşie, astfel vegetaţia apare maro, scrie "The Verge“.

Profesorul american James Drake a obţinut mai mult de 350 de astfel de imagini şi le-a combinat pentru a realiza un filmuleţ în care arată trecerea unei zile pe Pământ, aşa cum este ea văzută de la 35.000 de kilometri.

Imaginea la rezoluţia completă poate fi vizualizată la acest link.

Iată mai jos video-ul realizat de Drake

Celebra imagine „Blue Marble", una dintre cele mai cunoscute reprezentări ale Pământului din spaţiu, realizată de NASA

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite