FOTO Topul celor mai scumpe beri din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brewdog's "The End of History"
Brewdog's "The End of History"

Berea este una dintre cele mai vechi băuturi pentru bărbați, potrivit istoricilor și studiilor, această băutură apărând pentru prima dată în urmă cu aproximativ 6000 de ani.

Cu toate că nu se știe exact unde a fermentat prima oară berea, se vorbește despre faptul că băutura a apărut după ce o pâine s-a udat și a fermetat. În prezent, berea este o băutură alcoolică obținută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malț, hamei și apă. Aceasta are, de obicei, aproximativ 5% alcool, iar așa-numita bere fără alcool are între 0 și 0,5% alcool. Temperatura de băut perfectă a berii se află între 6 și 8 grade Celsius.

Este bine știut faptul că berea este băutură preferată a românilor, dar câți dintre voi știu că există și sortimente de bere care ajung să coste chiar și 800 de dolari? Cum nu sunt foarte mulți care știu acest lucru, vă prezentăm mai jos un top al celor mai scumpe beri:

image

Tutankhamun Ale - 52 de dolari sticla

Această bere are o poveste ciudată: este fermentată într-un laborator din Cambridge, dintr-o rețetă descoperită în Templul Soarelui al reginei Nefertiti din Egipt, poartă numele fiului vitreg al reginei, cunoscut ca fiind Regele Tutankhamon și se găsește în ediție limitată.

Samuel Adams Utopias - 100 de dolari sticla

image

Aceste beri au fost produse în ediție limitată de 8.000 de sticle și au un gust dulce. Samuel Adams Utopia poate avea aromă de vanilie, stejar sau caramel. În plus, este necarbogazoasă și poate fi servită la temperatura camerei. Conținutul de alcool este de 25%.

Carlsberg Vintage 3 - 348 de dolari sticla

Compania producătoare de bere Carlsberg, care oferă "probabil cea mai bună bere din lume", a introdus pe piață, în anul 2008, o bere mai scumpă, numită Vintage 1. Carlsberg Vintage 3 este cunoscută ca fiind a treia din trilogia creată din 2008 până în prezent. Doar 1000 de sticle au fost scoase la vânzare.

Carlsberg Vintage 3

Brewdog's "The End of History" - 765 de dolari sticla

Berăria scoțiană BrewDog a produs o bere care se servește în sticle foarte ciudate, care sunt îmbrăcate în veverițe împăiate. Aceasta are un grad ridicat de alcool, de 55%. Au fost produse doar 12 sticle și toate s-au vândut.

Antarctic Nail Ale - 800 de dolari sticla

image

Ediţia limitată a berii, care este îmbuteliată în doar 30 de sticle, a fost creată de Nail Brewing din Perth. A fost vândută în cadrul unei licitaţii în beneficiul Societăţii pentru Conservarea Mediului Sea Shepherd şi a fost făcută cu gheaţa adusă din Antarctica în timpul ultimei lor campanii pentru salvarea balenelor din Oceanul Sudic.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite