FOTO Photoshop sau iluzie optică? Internetul s-a aprins la descoperirea unei a treia mâini într-o fotografie cu Barack şi Michelle Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un mic scandal a pornit pe internet, după publicarea de către „Chicago Tribune" a unor poze cu Barack Obama şi soţia sa, Michelle, coborând din avionul prezidenţial.

Bloggerii au sărit la gâtul fotografului, acuzându-l de faptul că există o a treia mână în cadru, aceasta neavând ce căuta acolo. Pe site-ul publicaţiei din Chicago au apărut mai multe comentarii de acest fel. „A fost această imagine prelucrată în Photoshop?". „Pe cine ţine de mână Obama de fapt? Eu văd mâna lui Michelle în spate".

După această furie revărsată asupra fotografului, acesta a explicat pe blogul personal care este de fapt explicaţia. Iniţial, el s-a „jucat" cu cititorii săi, spunându-le că nu a photoshopat doar mâna din fotografie, ci chiar pe mama lui Michelle Obama, pentru că „mi s-a părut că poza ar fi arătat mult mai bine aşa".

Trecând peste glumă, Alex Garcia, fotograful în cauză, a publicat toată seria de fotografii şi a arătat că acea mână misterioasă aparţine de fapt lui Marian Robinson, mama lui Michelle Obama, care se afla în spatele cuplului prezidenţial de la Casa Albă.

De asemenea, Garcia menţionează că a scris de câteva ori, dând sfaturi fotografilor de presă. Într-un articol intitulat „Şapte greşeli de evitat ca fotograf", el menţionează că editarea pozelor în Photoshop poate duce la concediere. „A folosi Photoshop-ul pentru mai mult decât schimbarea discretă a tonurilor este greşită şi fără sens. Astăzi ai tot felul de comentatori care vor să îţi conteste reputaţia", a scris Garcia.

La final, el a glumit, făcând referire la acuzaţiile la adresa lui Obama că şi-ar fi falsificat certificatul de naştere, spunând „Vă gândiţi acum că mi-am photoshopat şi certificatul de naştere".

Iată restul de fotografii făcute atunci de Alex Garcia

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite