FOTO National Geographic a prezentat cele mai ciudate nouă creaturi descoperite anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliacul Demon
Liliacul Demon

Revista „National Geographic" a prezentat cu ocazia sărbătorii de Halloween o colecţie a celor mai ciudate animale descoperite anul acesta pe Terra. De la rechinul cu un singur ochi la broasca vampir care poate zbura pe distanţe scurte.

Liliacul Demon - numit după culorile sale: capul negru şi blana închisă la culoare, liliacul a fost descoperit în pădurile tropicale din Vietnam. În momentul când sunt capturaţi, micuţele animale arată că numele nu este întâmplător, făcând orice pentru a scăpa din mâinile „atacatorilor".

Liliacul Demon

Rechinul Ciclop - descoperirea acestui animal marin este una unică, pescarii reuşind să-l captureze în Mexic. Rechinul de mici dimensiuni este doar un fetus de 56 de centimetri lungime, suferind de o maladie genetică, numită „cyclopia". Maladia poate fi întâlnită chiar şi la oameni.

image

Ciuperca ce poate controla mintea - această specie nouă de fungi, „Ophiocordyceps camponoti-balzani" creşte în capul unei furnici din pădurea amazoniană din Brazilia. Ciuperca infectează capul victimei şi o „transportă" într-o zonă umedă în care aceasta poate să se dezvolte şi apoi să omoare gazda.

Ciuperca Mind Control

Vierme „Diavol" - Acest vierme este creatura găsită la cea mai mare adâncime sub suprafaţa Pământului. Descoperirea demonstrează faptul că sub picioarele noastre, la mare adâncime, viaţa se poate încă dezvolta.

Vierme din adâncuri

Broasca zburătoare „Vampir" - descoperită în ianuarie în jungla muntoasă din Vietnam, broasca de cinci centimetri poate să zboare din copac în copac. Adulţii îşi depun ouăle în trunchiul copacilor, acolo unde este stocată apa.

Broasca zburătoare

Dinozaurul „Evil Spirit" - specia a fost descoperită în aprilie de către cercetătorul Hans-Dieter Sues şi are nişte dinţi fioroşi. Oamenii de ştiinţă au denumit această nouă specie „Daemonosaurus chauliodous".

Dinozaur

Şarpele cu clopoţei pitic - în iulie, chinezii au anunţat descoperirea unuia dintre cei mai mic şerpi cu clopoţei din lume. Creatura creşte până la doar 0,7 metri şi este cea mai mică din China.

Şarpe cu clopoţei


Amfibienii cu colţi - printr-un proces evoluţionar complex, aceste broaşte descoperite în insula indoneziană Sulawesi au un fel de colţi, care nu sunt dinţi, ci excrescenţe osoase care nu sunt prezente la alte specii.

Broasca cu colţi

Vipera cu ochi rubinii - noua specie, anuţată în martie, a fost descoperită în pădurile din apropierea oraşului Ho Chi Minh din Vietnam şi, de asemenea, în sudul Vietnamului şi în estul Cambodgiei.

Vipera Rubinie
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite