FOTO Istoria omenirii, redescoperită cu ajutorul sateliţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii au descoperit 8.000 de aşezări în Siria
Cercetătorii au descoperit 8.000 de aşezări în Siria

Cercetătorii de la Institutul de Tehnologie din Massachussetts (MIT) au reuşit să descopere 9.000 de aşezări vechi de 8.000 de ani pe teritoriul Siriei, cu ajutorul unor imagini din satelit.

Zona din jurul Siriei era considerată de mult una dintre cele mai active din istorie. Cu ajutorul sateliţilor, ei au căutat urme de sol mai uşor şi urme ale prezenţei umane. Profesorul Jason Ur a explicat că s-au descoperit 9.000 de oraşe şi localităţi străvechi.

Software-ul folosit a analizat decololări ale solului şi urme de cărămidă roşie, care era folosită pentru construcţia clădirilor. Zona analizată are 23.000 de kilometri pătraţi şi este amplasată în nord-estul Siriei.

„Aş fi putut să fac asta la sol, dar probabil mi-ar fi luat o viaţă să găsesc toate aşezările", a declarat profesorul Ur pentru „The Daily Mail".

Acum, pentru cercetători urmează să coboare pe sol pentru a analiza siturile arheologice ascunse de cei câţiva mii de ani care au trecut de când civilizaţiile care au trăit în zonă au dispărut.

image

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite