FOTO Geniile din spatele uneia dintre cele mai bizare, dar celebre poze din lumea tehnologiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii din fotografia de mai sus ar putea părea o colecţie ciudată de frizuri şi bărbi neinspirate, dar de fapt este una dintre cele mai cunoscute imagini din istoria tehnologiei: Microsoft în 1978.

Fotografia a fost făcută în oraşul Albuquerque, înainte de mutarea sediului companiei în Seattle. În partea de stânga jos, blondul este Bill Gates, iar în partea dreaptă, Paul Allen. Dar ce s-a ales de ceilalţi? Publicaţia „Business Insider" a răspuns la această întrebare.

Jim Lane a fost manager de proiect până în 1985 şi a părăsit compania spunând „Microsoft mi-a furat tot entuziasmul". După ce a plecat, şi-a fondat propria companie de software.

image

Bob Wallace a fost printre primii angajaţi ai Microsoft şi s-a bucurat multă vreme de droguri psihedelice. El a plecat de la firma lui Gates şi a fondat o companie, numită Quicksoft. A murit în 2002 din cauza unei pneumonii.

image

Steve Wood a plecat în 1980 din firmăşi a fondat Wireless Services Corp., o firmă de mesagerie mobilă, în 1996. Acum, compania se numeşte SinglePoint, iar Wood are o avere de 15 milioane de dolari.

image

Gordon Letwin a stat la Microsoft până în 1993, mai mult decât oricare alt angajat din poză, în afară de Gates. Are o fermă în Arizona şi o avere de 20 de milioane de dolari.

Marc McDonald a fost primul angajat plătit şi a plecat în 1984, deoarece nu-i convenea faptul că Microsoft s-a mărit. S-a angajat la o firmă a lui Paul Allen, Asymetrix şi apoi la Design Intelligence, achiziţionată în 2000 de ... Microsoft. Are o avere de un milion de dolari.

image

Bob Greenberg a plecat în 1981, după ce a ajutat la crearea unei noi versiuni a limbajului BASIC. A dezvoltat păpuşile Cabbage Patch Kid, un mare succes în SUA.

image

Bob O'Rear a scris mare parte din codul din DOS. A plecat în 1983 şi are o fermă de vite.

image

Paul Allen este a 37-a persoană din lume din topul Forbes şi cofondator Microsoft. Este patronul echipei de baschet Portland Trailblazers şi deţine unul dintre cele mai mari iahturi din lume.

image

Iată echipa Microsoft la 30 de ani de la fotografie

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite