FOTO Cele mai ciudate informaţii despre Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, are o avere estimată de „Forbes“ la 17,5 miliarde de dolari
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, are o avere estimată de „Forbes“ la 17,5 miliarde de dolari

În momentul de faţă Facebook se îndreaptă cu paşi repezi spre cifra istorică de un miliard de utilizatori, iar popularitatea reţelei sociale este mai mare ca oricând. Cu toate acestea, platforma realizată de Mark Zuckerberg nu este lipsită de controverse privind intimitatea şi protecţia datelor de pe internet. Multe lucruri evidente rămân însă un mister.

Studiile spun că o persoană are în medie 130 de prieteni, iar 25% din utilizatori au fost părăsiţi de partener prin intermediul reţelei de socializare. Site-ul oddee.com a realizat o listă cu cele mai ciudate 10 lucruri neştiute despre Facebook (sau pur şi simplu care nu au fost prea mult luate în considerare).

Facebook nu permite pozele cu alăptare

Reţeaua de socializare a provocat furia utilizatorilor de sex feminin în momentul când mai multe poze cu mame care îşi alăptau bebeluşii au fost raportate pentru conţinut nepotrivit. Conform site-ului de socializare, pozele arătau prea multă nuditate, iar reţeaua încearcă să se păstreze „curată". Ca răspuns la aceste „hărţuiri" din partea Facebook, 11.000 de mame au postat poze cu ele alăptând, iar grupul pro-alăptare a strâns peste 250.000 de membri.

Un utilizator are în medie 130 de prieteni

Conform unui studiu citat de „The Economist" media de prieteni este de 130, iar femeile tind să aibă mai mulţi amici virtuali decât bărbaţii. Cu toate acestea, majoritatea persoanelor care au profil pe reţeaua de socializare nu interacţionează în mod constant cu mai mult de şapte persoane.

25% din utilizatori au fost părăsiţi prin Facebook

Un sondaj din iunie 2010 realizat pe 1.000 de utilizatori Facebook, dintre care 70% erau bărbaţi, a arătat că un sfert au fost părăsiţi prin mesaje pe reţeaua de socializare sau pur şi simplu prin schimbarea stării civile vituale. 21% din respondenţi au recunoscut că şi-ar părăsi partenerul sau partenera prin schimbarea stării civile pe Facebook.

O cincime din divorţuri sunt cauzate de Facebook

Certurile clasice nu mai sunt la modă. Unu din cinci divorţuri se petrec sau au ca motiv reţeaua de socializare, conform unui sondaj al Academiei Americane a Avocaţilor de Divorţ. În plus, 80% din avocaţi au spus că au avut cazuri când unul din membri cuplului au folosit Facebook şi postările de pe site ca dovadă de infidelitate.

Al Pacino Facebook

Al Pacino a fost prima faţă a site-ului

Utilizatorii mai noi nu au de unde să ştie acest lucru, dar în momentul lansării Facebook, pe vremea când platforma se chema încă „The Facebook", o faţă plină de cifre şi biţi întâmpina utilizatorii. Conform lui David Kirkpatrick în cartea sa „Efectul Facebook", logo-ul a fost creat de prietenul lui Mark Zuckerberg, Andrew McCollum şi era doar o stilizare a lui Al pacino în tinereţe.

36% din utilizatori îşi verifică Facebook-ul sau Twitter-ul după sex

Ţigara de după actul sexual a fost înlocuită de reţeaua de socializare de după. Un studiu din 2009 a demonstrat că oamenii nu pot sta fără să-şi verifice contul virtual şi o fac chiar şi după partida sexuală. 40% din respondenţi au spus că îşi verifică profilul online în timp ce sunt la volan, 64% au admis că o fac la muncă, iar 65% în vacanţă. Sondajul a permis răspuns multiplu.

350 de milioane de oameni sunt dependenţi

Medicii şi psihologii au teoretizat ceea ce au numit ei „Facebook Addiction Disorder". Pe scurt - dependenţa de Facebook. Cele mai cunoscute efecte sunt pierderea productivităţii, imposibilitatea de a se concentra, superficialitate în dezvoltarea unor relaţii sociale şi sociopatie. Astfel, se spune că 350 de milioane de utilizatori suferă de această afecţiune. Cifra este destul de mare, mai ales dacă ne gândim că reprezintă 40% din utilizatori. Cu toate acestea, numărul poate fi chiar mai mare, dar unii oameni refuză să-şi recunoască dependenţa.

Utilizatorii au note mai mici decât cei care nu folosesc reţeaua socială

Conform unui studiu recent realizat la Universitatea din Ohio (Statele Unite), elevii care folosesc Facebook au note mai mici decât colegii lor care nu au profil. Îngrijorător este faptul că 79% din respondenţi nu recunosc această legătură.

Burger King a oferit un hamburger gratis celor care eliminau 10 prieteni

În ianuarie 2009, lanţul de fast-food-uri Burger King a lansat o campanie pentru un hamburger al companiei, în care cereau clienţilor să renunţe la 10 prieteni pentru un burger gratuit. Aplicaţia a fost descărcată de către internauţi de peste 55.000 de ori şi peste 250.000 de prieteni au fost sacrificaţi.

Tată pedofil Facebook

Un tată i-a cerut fetei lui de 13 ani să facă sex cu el prin intermediul Facebook

Internetul este un loc periculos şi prin de infractori şi pedofili. Un tată din statul american Pennsylvania i-a dat mesaje fiicei sale de 13 ani, recomandându-se drept „Bad Daddy" şi i-a propus să facă sex. De asemenea, bărbatul i-a zis că a avut vise cu ea. Fetiţa i-a spus mamei ei despre aceste mesaje şi apoi a alertat poliţia care l-a arestat pe John Forehand.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite