FOTOGALERIE În mijlocul verii, locuitorii din Johannesburg se bucură de zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din Johannesburg s-au bucurat din plin de ninsoare
Locuitorii din Johannesburg s-au bucurat din plin de ninsoare

Marți, ninsoarea s-a așezat peste orașul sud-african Johannesburg peste prima oară în ultimii cinci ani. Locuitorii au ieșit pe stradă să se bucure de fulgii de nea, iar bucuria lor a fost de-a dreptul molipsitoare.

În timp ce românii mor de cald, ziua de ieri fiind cea mai călduroasă din ultimii 52 de ani, sud-africanii se bucură de răcoare. În Africa de Sud anotimpurile sunt exact invers față de cele din emisfera nordică, ceea ce face din această țară o destinație minunată pentru europeni pe timp de iarnă. Totuși, ninsoarea în Africa de Sud  nu e atât de frecventă, fiind mai întâlnită în zonele muntoase.

Marți a fost o zi surprinzătoare pentru sud-africani. Mai întâi, a început să ningă în zonele sudice ale orașului, iar apoi întreaga metropolă a fost cuprinsă de nea spre surprinderea locuitorilor, care au ieșit în stradă ca să se bucure de eveniment.

Chit că nu se așezase un strat consistent de zăpadă, mai mulți sud-africani au încercat să se dea "cu sania", însă au folosit niște bucăți de carton.

Reacțiile locuitorilor din Johannesburg au fost dintre cele mai interesante. "Nemaipomenit! Nu mi s-a întâmplat asta niciodată", a declarat Mizundile Eseu, un agent de securitate în vârstă de 23 de ani. ”Trăim în cel mai minunat oraș”, scrie Paula Lopes pe Facebook.

Locuitorii din Johannesburg s-au bucurat din plin de ninsoare

Vezi aici imagini incredibile cu orașul acoperit de nea!

Pe pagina de Facebook a grădinei zoologice din Johannesburg au fost postate imagini cu animale înconjurate de zăpadă. ”Cred că ursul polar se simte ca acasă”, comentează cineva la una dintre pozele postate pe Facebook.

Deși s-au bucurat, zăpada le-a adus și câteva dureri de cap: drumuri închise și oameni blocați în trafic.

Potrivit datelor Serviciului Meteorologic Sud-African, a nins de 23 de ori în ultimii 103 ani, informează AP. Ultima oară a nins în iunie 2007, iar înainte de asta în septembrie 1981.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite