Ești nervos? Scapă de agresivitate deschizând ușile și amestecând cafeaua cu mâna stângă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O ceaşcă de cafea ne poate menţine treji mai mult decât ne-am dori
O ceaşcă de cafea ne poate menţine treji mai mult decât ne-am dori

Psihologii recomandă foarte multe metode pentru stările de nervozitate, dar oamenii de știință britanică au venit cu o metodă nouă, la limita dintre realitate și stupizenie.

Profesorul Thomas Denson de la Universitatea New South Wales recomandă dreptacilor să țină mâna stânga pe un mouse sau să amestece cafeaua cu brațul pe care nu-l folosesc în mod obișnuit. Și pentru stângaci există aceeași metodă, dar ei trebuie să-și folosească mâna dreaptă.

Practic, cercetătorii spun că antrenamentul mâinii care nu este folosită prea des poate induce autocontrolul și calmul. Specialiștii spun că după doar două săptămâni, persoanele care apelează la această metodă vor observa o îmbunătățire marcantă.

Profesorul Denson a publicat rezultatele studiului în revista științifică „Current Directions in Psychological Science" și spune că singurul mod prin care putem să evităm conflictele violente cu ceilalți este autocontrolul.

"Folosirea mouse-ului, amestecarea cafelei, deschiderea ușilor sunt metodele prin care oamenii pot învăța autocontrolul, deoarece tendința lor obișnuită este de a folosi mâna lor forte", a declarat Denson.

Deși studiile anterioare au arătat că cei care își reprimă agresivitatea în mod repetat ajung la o violență mai intensă, profesorul Denson crede că utilizarea mâinii secundare în activități uzuale nu reprimă agresivitatea, ci pur și simplu obișnuiește corpul și mintea cu autocontrolul. Practic, nu este vorba că oamenii agresivi nu vor să se controleze, ei pur și simplu nu știu să se controleze. Oamenii de știință au observat cu ajutorul unor scanări ale creierului că oamenii agresivi se controlează mai mult în momentul când sunt jigniți.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite