Elixirul tinereţii, extras din celule stem

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celule stem
Celule stem

Cercetătorii de la Universitatea din Pittsburg (SUA) au ajuns la concluzia că celulele stem deţin secretul tinereţii veşnice, după ce au realizat o serie de teste pe animale.

Experimentul americanilor a fost încheiat cu succes şi a demonstrat că o singură injecţie cu celule stem măreşte de trei ori speranţa de viaţă la şoarecii de laborator. Mai mult, în urma procedeului s-a dovedit că animalele devin mai puternice şi cresc mai mult. Specialiştii au anunţat că efectul a fost acelaşi şi în laborator, acolo unde celulele stem au fost puse alături de celule care se aflau în proces de îmbătrânire.

Celulele stem au fost testate şi pe animalele care îmbătrânesc prematur, o boală cunoscută sub numele de progerie şi care apare şi la om. Aceste animale au trăit de trei ori mai mult decât ar fi fost normal, iar organismul lor a dezvoltat noi vase de sânge în creier şi muşchi.

„Şoarecii care au dat semne de îmbătrânire au fost injectaţi cu celule stem şi s-au comportat precum cei normali, ba chiar s-au mai dezvoltat. Cercetările amănunţite ne-au arătat că şoarecilor le-au apărut chiar şi muşchi noi", a spus Laura Niedernhofer, unul dintre autorii studiului. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite