Einstein a avut iar dreptate: fizicianul a calculat cu o eroare de 1,7% rata expansiunii Universului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Expansiunea Universului a fost calculată exact de Einstein
Expansiunea Universului a fost calculată exact de Einstein

Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au anunțat astăzi rezultatele celui mai complex studiu privind expansiunea Universului. Descoperirile acestora vin să confirme cu o exactitate uimitoare cifrele lui Albert Einstein.

Astfel, fenomenul de accelerație a Universului poate fi explicat doar cu ajutorul teoriei generale a relativității calculate de Einstein și prin constanta cosmologică - cea mai simplă explicație teoretică pentru acest fenomen. Concluzia pare simplă, dar experții au analizat perioada de acum 5-6 miliarde de ani, când Universul era la jumătatea vârstei sale. După calcularea cu exactitate a expansiunii concluzia a fost clară: Einstein avea dreptate - marja de eroare față de calculele fizicianului a fost de doar 1,7%.

Teoria generală a relativității oferea predicții pentru viteza cu care se mișcă galaxiile separate de distanțe uriașe și care este rata de creștere a Universului. Cu rezultatele obținute în urma acestui studiu, oamenii de știință doresc să înțeleagă ce cauzează această accelerația și, de asemenea, care este influența energiei întunecate.

„Unul dintre lucrurile senzaționale în legătură cu teoria generală a relativității este că se poate testa. Rezultatele noastre susțin teoria și sunt consistente cu faptul că energia constantă în vid provoacă accelerația Universului", a declarat Rita Tojeiro,unul dintre membri echipei de cercetare.

De asemenea, importanța descoperirii a fost subliniată și de alți fizicieni. Potrivit „The Daily Mail", un profesor de la Universitatea din Manchester, Jeff Forshaw, a declarat că: „înțelegerea constantei cosmologice reprezintă probabil unul dintre cele mai mari mistere nerezolvate din fizică. Teoria lui Einstein anticipă existența sa, dar teoriile moderne nu îi pot identifica valoarea. Măsurători corecte ca cele de astăzi sunt importante".

Intră în comunitatea Adevărul Life de pe Facebook. CLICK AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite