Eficacitatea maşinilor electrice, infirmată de specialişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşinile electrice nu sunt întotdeauna mai bune decât cele cu combustie internă
Maşinile electrice nu sunt întotdeauna mai bune decât cele cu combustie internă

Maşinile electrice au impact la fel de mare asupra mediului înconjurător decât cele tradiţionale, care folosesc combustibili fosili. Aceseta au fost concluziile unui studiu realizat în 34 de oraşe din China.

Cercetătorii au analizat emisiile şi impactul asupra mediului care provin de la centralele electrice folosite pentru a produce energia pentru maşini şi au concluzionat că acesta este mai grav, în unele cazuri, decât cel produs de extracţia şi arderea benzinei sau motorinei. Ei s-au concentrat pe particulele fine, cum ar fi acizi, substanţe chimice organice, metale şi particule de praf. Practic, raportând poluarea la numărul de kilometri parcurşi de către un vehicul, maşinile electrice dăunează mai mult decât cele clasice, scrie presa britanică.

Până acum, ideea că vehiculele electrice nu ar polua atât de mult a venit de la faptul că nu emit substanţe nocive în momentul folosirii. Dar profesorul Chris Cherry, cel care s-a ocupat de studiu, a spus că e vorba de un impact ecologic într-un moment diferit: maşinile electrice poluează de la sursa în sine, nu prin ele însele.

Maşinile electrice, la fel de poluante ca autobuzele

De asemenea, oamenii de ştiinţă au analizat şi cele cinci surse de poluare din China: maşinile cu benzină şi motorină, autobuzele cu motorină, mopedele electrice şi maşinile de acest fel. La nivelul impactului ecologic, maşinile electrice nu sunt atât de poluante ca maşinile diesel, dar sunt egale cu autobuzele. În schimb, mopedele sunt cele mai puţin poluante, mai ales datorită consumului mic.

Deşi studiul nu a spus clar că electricitatea nu este o soluţie de viitor pentru reducerea emisiilor nocive, ei au spus că, înainte de a spune că acestea ar fi viitorul, să analizăm cu atenţie sursa de energie şi cât afectează ea mediul înconjurător.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite