Efectul luptei cu pirateria: platformele similare cu Megaupload şi-au dublat traficul într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Închiderea Megaupload, site fondat de către Kim Dotcom (foto sus) a fost privita ca un succes de autorităţile americane, care se luptă cu pirateria online. Cu toate acestea, efectul este unul diferit: platformele rivale au un trafic mai mare ca niciodată.

Cele mai populare domenii pe care se pot stoca şi distribui fişiere piratate sunt acum RapidShare, Hotfile şi 4Shared, scrie „The Daily Mail", citând site-ul de analiză a traficului virtual, alexa.com.

De exemplu, 4shared.com are aproape 2,5 miliarde de vizite pe lună, iar cantitatea de date descărcate şi încărcate este de două ori mai mare decât cea pe care o avea Megaupload înainte de închiderea sa şi arestarea fondatorului, Kim Schmitz Dotcom. De asemenea, RapidShare şi Hotfile aproape şi-au dublat traficul.

Lucrurile nu sunt liniştite pentru celelate site-uri. Ele trebuie să demonstreze că au o politică dură asupra fişierelor piratate, urmărindu-le în mod constant. De altfel, 4Shared este acuzată acum în SUA de către firma Modulo Security Solutions, că susţine pirateria. Firma de securitate care a dat în judecată site-ul i-a cerut proprietarului să ofere identităţile persoanelor care au încărcat şi distribuit documente confidenţiale prin intermediul 4Shared.

Scandalul pornit de arestarea lui Kim Dotcom nu se va opri aici. Site-urile de tipul Megaupload duc o luptă continuă pentru a demonstra că au o politică strictă faţă de piraterie şi elimină fişierele, odată ce acestea au fost identificate. Cel mai bun exemplu de site unde se întâlnesc video-uri piratate, dar care le elimină în mod constant, este YouTube.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite