Efecte secundare stranii ale medicamentelor pentru Parkinson: Pacienţii se apucă de pictat sau de jocuri de noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nikki Baudains    FOTO: dailymail.co.uk
Nikki Baudains FOTO: dailymail.co.uk

Un singur lucru bun i s-a întamplat britanicei Nikki Baudains (48 de ani) de când a fost diagnosticată cu Parkinson: a devenit mult mai creativă, scrie „The Daily Mail“.

Nikki Baudains a început tratamentul medicamentos imediat ce a aflat că are Parkinson. În scurt timp, femeia care până atunci nu avusese nicio înclinaţie către artă s-a apucat cu frenezie de pictat. Nikki pictează şi câte 12 ore pe zi, iar în ultimile 18 luni, a realizat peste 2.000 de tablouri, pe care le-a expus în curtea casei sale din Jersey, Marea Britanie.
Ca în cazul multor alte persoane care suferă de Parkinson, comportamentul obsesiv al femeii a fost cauzat de medicamente. Efectele secundare ale acestui tratament sunt resimţite de aproape jumătate dintre pacienţi. Din păcate, aceştia nu pot opri tratamentul, pentru că şi-ar pierde din funcţiile fizice ale organismului.
Nikki Baudains a devenit, astfel, atât de obsedată de pictură, încât soţul ei Steve (51 de ani), alături de care a trăit timp de 18 ani, a itentat proces de divorţ.
Alţi pacienţi suferinzi de Parkinson au dezvoltat obsesii mai dăunătoare, de exemplu, jocurile de noroc. În unele cazuri, mania jocurilor i-a ruinat.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite