EXTREME O adolescentă a devenit anorexică după ce a participat la un concurs de slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucy, după șase luni de dietă. Avea doar 45 de kilograme la o înălțime de 1,77 metri FOTO: Captură „The Daily Mail“
Lucy, după șase luni de dietă. Avea doar 45 de kilograme la o înălțime de 1,77 metri FOTO: Captură „The Daily Mail“

Lucy Hemms, o tânără în vârstă de 18 ani din Marea Britanie, a fost fericită când a ajuns în semifinalele unui concurs de slăbit, după ce a scăpat de câteva kilograme în plus. Curând, însă, ea avea să cadă însă în cealaltă extremă. Adolescenta a devenit dependentă de dieta drastică din timpul competiției şi şi-a impus să nu consume mai mult de 200 de calorii pe zi, echivalentul a două banane. Ambiţia ei de a slăbi

Lucy a început să ţină dietă la 15 ani, pe când cântărea 89 de kilograme şi era ţinta frecventă a ironiilor colegilor. Încurajată de mama sa, s-a înscris la un concurs de slăbit şi a dat jos aproape 23 de kilograme în doar şase luni. A ajuns în semifinalele competiţiei, fiind premiată pentru că a reuşit să slăbească sănătos.

Lucy, înainte de a începe dieta

Dar greul abia venea. „Mă cântăream de şase ori pe zi. Am început să ţin dietă şi nu m-am mai putut opri. Oamenii îmi spuneau că arăt groaznic, dar când mă uitam în oglindă nu vedeam decât că sunt grasă", a explicat tânăra pentru publicația britanică „The Daily Mail".

Ajunsă la 45 de kilograme, Lucy a fost diagnosticată cu anorexie pe fond nervos, o formă foarte periculoasă, care îi putea fi fatală. Timp de trei ani, tânăra s-a luptat cu boala şi a fost internată în spital în repetate rânduri. I s-a interzis să se mai cântărească şi a primit asistenţă psihologică permanentă pentru a depăşi blocajul psihic.

Acum tânăra studiază muzica la Cardiff și a ajuns la o greutate normală. Lucy și-a împărtășit experiența în speranța că astfel va ajuta alte fete obsedate de greutate să înțeleagă că aspectul fizic nu este totul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite