După scandalul silicoanelor, urmează scandalul pilulelor contraceptive: milioane de femei, în pericol să rămână însărcinate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După spaima provocată de implanturile mamare cu silicon industrial, produse de firma franţuzească Poly ImplantsProthesis, în urma cărora viaţa a zeci de mii de femei a fost pusă în pericol, acum a venit rândul unei firme producătoare de pilule contraceptive să anunţe că au făcut câteva erori şi femeile ar putea rămâne însărcinate, cu toate că au folosit pastilele.

Pfizer, o mare companie farmaceutică, a retras deja de pe piaţă peste un milion de cutii cu pastile anticoncepţionale, deoarece au ajuns la concluzia că dozarea hormonilor nu respecta standardele necesare, iar femeile riscau să rămână gravide. Loturile din care făceau parte pastilele care aveau o concentraţie prea mică sau prea mare de hormoni fuseseră distribuite doar în Statele Unite, acesta fiind cel de-al doilea scandal de acest fel din ultimele luni.

În toamna anului 2011, compania Qualitest Pharmaceuticals a retras de pe piaţă aproximativ 1,4 milioane de pachete cu pilule contraceptive, deoarece nu erau ambalate bine, iar pastilele nu îşi mai făceau efectul.

Pastilele anticoncepţionale produse de companiile amintite mai sus nu le afectau sănătatea femeilor, dar le puteau cauza acestora sarcini nedorite, deoarece nu aveau efect contraceptiv.

Pentru mai multe detalii, puteti citi AICI comunicatul oficial la Pfizer.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite