VIDEO Două mâini la mâna a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu ajutorul braţelor artizanale, Sun Jifa poate munci acum pentru a-şi întreţine familia
Cu ajutorul braţelor artizanale, Sun Jifa poate munci acum pentru a-şi întreţine familia

Chinezul Sun Jifa, care a rămas ciung în urma unei explozii, şi-a construit singur, în opt ani, braţe robotice din piese second-hand.

Fermierul Sun Jifa (51 de ani), din Guanmashan, o localitate din nordul Chinei, şi-a pierdut ambele mâini în urma unei explozii, de care se face singur vinovat, scrie „The Daily Mail".

Accidentul s-a petrecut în timp ce bărbatul construia o bombă artizanală, pe care intenţiona s-o folosească la pescuitul cu explozibil. Rămas ciung şi incapabil de a munci şi de a-şi întreţine familia, chinezul a fost nevoit să caute soluţii. Cum nu avea banii necesari pentru a-şi cumpăra proteze, Sun Jifa şi le-a construit singur.

Cu două cioturi în loc de mâini, munca a fost extrem de anevoioasă. Bărbatul şi-a legat uneltele de membrele schiloade şi a reuşit să le controleze din coate şi din umăr, iar când avea obiecte mai mărunte de manevrat, se folosea de degetele de la picioare.

Iarna are „mâinile" reci

După opt ani de străduinţă, Sun Jifa a devenit posesorul a două braţe robotice, din oţel. „Controlez protezele prin mişcări ale coatelor şi, cu ajutorul lor, pot apuca, mânca sau munci aproape ca un om normal. Singurul inconvenient este faptul că sunt din oţel, un metal destul de greu, deci este obositor să le port. În plus, iarna devin prea reci, iar vara prea fierbinţi", a spus Sun Jifa.

Tot din cauza lipsei de bani, chinezul a folosit la realizarea braţelor metalice piese pe care le avea prin gospodărie, completând elementele lipsă cu altele cumpărate din târgurile de vechituri.

Acum, Jifa a prins curaj şi vrea să dezvolte o afacere cu proteze. „Eu mi le-am făcut pe ale mele din nimic. Deci, se poate, fără să fii nevoit să cheltuieşti o avere", a mai spus chinezul.  

“Controlez protezele prin mişcări ale coatelor şi, cu ajutorul lor, pot apuca, mânca sau munci aproape ca un om normal.''
Sun Jifa fermier

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite