Dorinţa unui puşti cu cancer: un calculator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alin Susanu, din Bacău, are 10 ani şi, din februarie 2010, nu mai este doar un simplu puşti. Este un copil diagnosticat cu boala Hodgkin, o maladie al cărei tratament este greu de suportat şi pentru un adult.

Săptămâna trecută, Alin şi mama lui au fost în Bucureşti. Au venit în Capitală pentru că micuţul trebuia să facă PET-ul - o analiză complexă care să le spună medicilor detalii despre activitatea celulară a tumorii.

Urmează transplantul

Rezultatul testelor medicale  nu a fost unul îmbucurător, deşi familia Susanu avea nevoie de o veste bună. Peste câteva zile, Alin va trebui să meargă la Spitalul „Sf. Maria" din Iaşi, unde medicii vor stabili ce trebuie făcut în continuare. „Există varainta unui autotransplant, dacă fratele sau sora lui va fi compatibil", a explicat Paulina, mama copilului.

Tristeţea din ochii femeii se oglindea în cea din ochii lui Alin. În locul unui puşti vesel, glumeţ, aşa cum arată toţi copiii de 10 ani, am revăzut un băieţel speriat de injecţii, de analize, irascibil, un puşti care şi-a pierdut copilăria mult prea devreme. El îşi doreşte un singur lucru: un calculator. „Îmi pare atât de rău că s-a stricat calculatorul lui Alin, fiindcă era singura lui bucurie şi poate unicul fel de a mai uita de boală. Oricât aş vrea, nu îmi permit să-i cumpăr altul", a spus Paulina.

Tumoarea canceroasă din cauza căreia Alin şi-a pierdut bucuria de a trăi a fost descoperită întâmplător. „Se juca la calculator şi am observat în partea dreaptă a gâtului un ganglion. La policlinică am primit tratament cu antibiotic, ni s-a spus că are o răceală puternică la plămâni. În urma radiografiilor, medicii au văzut că jumătate din plămânul drept era plin de ganglioni. Am fost trimişi la Spitalul «Sfânta Maria» din Iaşi, unde i s-a pus diagnosticul de boala Hodgkin. A făcut toate tipurile de chimioterapie, dar nici una nu a dat rezultatul pentru care ne-am rugat", a povestit Paulina.

Mama lui Alin este o femeie greu încercată de viaţă. În urmă cu un an şi jumătate, împreună cu soţul ei se bucurau de cei trei copii, deşi nu o duceau prea bine cu banii. Erau sănătoşi, şi asta era de ajuns. Boala lui Alin i-a distrus, dar au găsit resurse să continue lupta pentru viaţa mezinului. O nouă lovitură i-a zdruncinat însă în februarie 2011. Soţul femeii a murit într-un accident de maşină şi ea a rămas singură să aibă grijă de copii. Dacă cineva vrea să-l ajute pe Alin, poate depune bani pe numele lui, în contul Fundaţiei Adevărul, deschis la BCR sucursala Tunari: RO09RNCB0286001133100003 - în lei. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite