Doctorii l-au salvat pe cel mai înalt om din lume, oprindu-i creşterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai înalt om din lume şi-a încetat creşterea după ce doctorii americani au reuşit să-i reducă nivelul hormonilor care-l afectau şi îi ameninţau viaţa, scrie livescience.com.

Sultan Kosen din Turcia a ajuns la doi metri jumătate din cauza unei tumori noncanceroase amplasată pe glanda sa pituitară, care o făcea să elibereze mai mult hormon de creştere decât ar fi fost necesar. De asemenea, din cauza acestui fapt, viaţa lui era pusă în pericol.

În 2010, Kosen a părăsit Turcia, unde tratamentele şi operaţiile de extirpare a tumorii nu au avut succes, pentru a fi tratat în Statele Unite ale Americii.

Sultan Kosen, 29 de ani, suferea şi de gigantism şi de acromegalie. Dacă prima afecţiune îl făcea să crească în înălţime, a doua acumulează hormoni de creştere pe ţesuturi care cauzează formarea unei frunţi late şi mâini şi picioare imense.

Nivelul exagerat de hormoni de creştere poate duce la atac de cord, diabet, presiune sangvină crescută şi poate creşte riscul de cancer de colon. Kosen suferă deja de diformităţi ale măduvei spinării şi trebuie să meargă cu cârje.

În urma tratamentului, înălţimea bărbatului a rămas constantă. Sultan Kosen este unul dintre cei 10 oameni care au ajuns cât de cât sănătoşi la o înălţime de peste 2,4 metri.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite