Dispozitivele mobile, folosite dimineaţa şi seara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căutăm ştiri pe orice gadget
Căutăm ştiri pe orice gadget

Tabletele digitale sunt dispozitivele preferate de utilizatori în timpul dimineţii şi al serii, potrivit unui studiu al companiei comScore. Rezultatele arată că, deşi aceste gadgeturi nu au reuşit încă să devină foarte populare la nivel global, momentele casnice sunt acompaniate de utilizarea lor.

O evoluţie similară au şi smartphone-urile, care sunt preferate dimineaţa şi seara, în timp ce calculatoarele clasice realizează cel mai mare trafic pe internet în jurul orei 9.00 dimineaţa. Utilizarea lor scade lent în timpul zilei. Studiul comScore poate demonstra, scrie cotidianul „The Guardian", că tabletele sunt subestimate, deşi au început să câştige o parte din piaţă.

În plus, majoritatea utilizatorilor obişnuiţi nu se rezumă la un singur gadget, ci folosesc un PC, o tabletă şi un smartphone alternativ, în funcţie de momentele zilei şi de scopurile propuse. În timpul dimineţii, tabletele sunt folosite pentru a citi ştirile, la muncă este utilizat un calculator clasic sau un laptop, iar la revenirea acasă tableta sau telefonul mobil împreună cu televizorul, ca mijloace de distracţie şi de informare.

Noua rasă umană: „omnivorul digital"

Analiza comScore arată că aceste modele comportamentele sunt indicatoarele unei noi specii de om: „omnivorul digital", cel care consumă internet de pe o multitudine de dispozitive, în funcţie de activitatea pe care o practică sau locul unde se află. Ultimele date arată că la nivelul Statelor Unite şi al Marii Britanii, 6,8% din traficul de pe internet vine de pe dispozitive mobile. Ţara cu cel mai mare trafic mobil este Singapore, cu 7,2%. În plus, pentru un produs care s-a dezvoltat practic anul acesta, tabletele au avut o evoluţie rezonabilă. Astfel, 67,6% din traficul mobil vine de pe smartphone-uri şi 24,7%, de pe tablete. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite