Diete „magice“ cu vin sau ciocolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile au liber la ciocolată, mai ales când sunt la dietă, o garantează chiar oamenii de ştiinţă
Femeile au liber la ciocolată, mai ales când sunt la dietă, o garantează chiar oamenii de ştiinţă

Alimentele care credeam că îngraşă ne ajută de fapt să slăbim, susţin studii revoluţionare.

Redactorii revistei „Reader's Digest" şi cei ai emisiunii Good Morning America, difuzată de postul ABC, au făcut echipă pentru a divulga secretele dietei perfecte. Jurnaliştii au realizat şi o listă cu alimentele care sunt benefice, chiar dacă la prima vedere unii ar putea privi cu scepticism astfel de meniuri bogate în calorii.

De pildă, vinul şi ciocolata ajută la slăbit, dacă sunt consumate în mod regulat şi moderat. În sprijinul acestei teorii vine şi un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din California (SUA), care a scos la iveală faptul că, indiferent de câte calorii ar avea ciocolata, ea conţine şi ingrediente care favorizează pierderea în greutate.

„Cercetările arată că în pierderea greutăţii, nu contează numai numărul caloriilor, ci şi compoziţia lor", a explicat Beatrice Golomb de la Universitatea din California.

Oamenii de ştiinţă nu au precizat ce fel de ciocolată ar trebui consumată pentru a obţine rezultatele dorite, însă studiul confirmă ceea ce actriţa Audrey Hepburn spunea despre formele ei perfecte: „Ce vedeţi este rezultatul unei vieţi bazate pe consumul de ciocolată".

În plus, ciocolata ajută la prevenirea unor boli de inimă şi a atacurilor cerebrale, mai susţine studiul. Expertul britanic Roger Corder este şi el de partea cercetătorilor americani şi chiar a inventat o dietă care a fost imediat adoptată de vedetele de peste Ocean, printre care şi Penelope Cruz. Potrivit dietei lui Corder, proprietăţile benefice ale vinului roşu, care grăbeşte arderile, sunt îmbinate cu dieta mediteraneeană, săracă în zahăr şi grăsimi saturate.

Această dietă le îndeamnă pe femei să renunţe la băuturi carbogazoase şi la mâncarea prăjită, dar le oferă ocazia de a bea vin (însă nu mai mult de 150 de mililitri pe zi) şi de a mânca ciocolată neagră (maximum 30 de grame pe zi). Britanicul precizează însă că vinul roşu nu poate fi înlocuit cu vin alb, deoarece dieta nu va mai avea efect. În schimb, acesta poate fi înlocuit cu suc proaspăt de grapefruit roşu.

"Cercetările arată că în pierderea greutăţii nu contează numai numărul caloriilor, ci şi compoziţia lor."

Beatrice Golomb cercetător Universitatea Columbia

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite