De ce sunt rele fetele între ele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sexualitatea exprimată făţiş este  „pedepsită“ de femeile mai puţin atractive
Sexualitatea exprimată făţiş este „pedepsită“ de femeile mai puţin atractive

Femeile sunt din naştere răutăcioase cu suratele lor mai sexy, arată cercetătorii canadieni.

Femeile sunt de-a dreptul intolerante cu cele care au un comportament sexy, considerând că acestea le pot ameninţa poziţia în societate, arată o cercetare realizată de psihologii de la două mari universităţi din Canada. Aceştia au analizat reacţiile unor grupuri de femei heterosexuale atunci când întâlnesc într-o încăpere surate îmbrăcate fie conservator, fie foarte sexy.

Dintre cele 46 de femei cu vârste între 19 şi 23 de ani incluse în cercetare, 44 au fost mai răutăcioase şi le-au judecat dur pe cele îmbrăcate provocator. Acestea din urmă purtau fuste foarte scurte, cizme înalte şi bluze decoltate, în timp ce femeile conservatoare aveau tricouri fără decolteu şi pantaloni.
Reacţiile participantelor la studiu au fost filmate şi apoi comentate de alte reprezentante ale sexului frumos. Ele au avut replici precum: „e îmbrăcată de parcă ar vrea să facă sex cu profesorul ei" sau „sânii ei mai au puţin şi sar din bluză".

„Cele care îşi expun sexualitatea îşi compromit puterea de a conduce un grup. În plus, este una dintre regulile grupurilor de femei să le pedepsească pe acelea care încalcă anumite limite. Nu putem tolera când una dintre noi se oferă pe tavă prin felul în care arată", spune Tracy Vaillancourt, specialistul care a coordonat studiul.

Sexualitate suprimată

Cercetătorii mai consideră că „trăim într-o lume modernă, dar gândirea noastră e depăşită. Avem acest răspuns instinctiv negativ la adresa celor care sfidează societatea deoarece ni se pare că ameninţă grupul din care facem parte". Psihologii susţin că reacţiile femeilor au de multe ori un impact major asupra comportamentului. Astfel, multe dintre reprezentantele sexului frumos preferă să-şi suprime dorinţa de a-şi afişa calităţile fizice tocmai pentru a nu le cădea victimă suratelor mai puţin atrăgătoare sau nesigure. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite