De ce suferă bărbaţii mai mult după divorţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mult mai sentimentali decât femeile după destrămarea căsniciei, bărbaţii nici nu se mai îngrijesc şi nici nu mai mănâncă sănătos, arată un studiu recent

Femeile îşi vindecă mult mai uşor rănile după un divorţ, în comparaţie cu bărbaţii, care nu au cu cine să împartă problemele. În consecinţă ei se redresează mai greu. Mai mult, în primul an după divorţ, 48% din ei se simt singuri, în comparaţie cu 35% din femei, potrivit unei cercetări citate de presa britanică.

Problemele financiare de după le adâncesc bărbaţilor suferinţa. Motivul este că, de cele mai multe ori, ei trebuie să contribuie cu bani la familia lăsată în urmă, cu atât mai mult cu cât există şi un copil. Apoi, când îşi găsesc o altă parteneră se trezesc în ipostaza de a trebui să contribuie financiar în două locuri.

Prietenii sunt de ajutor

Femeile implicate în cercetare au răspuns că le este mult mai uşor să treacă mai departe, mai ales atunci când sunt înconjurate de prieteni, ceea ce explică şi faptul că ele sunt cele care intentează divorţul.

„Femeile se refac mai repede după o separare de partener. De obicei, ele au o «reţea» mai mare de prieteni şi le este mult mai uşor decât bărbaţilor să vorbească despre sentimente, ceea ce le ajută să depăşească momentul. De multe ori, se întâmplă ca divorţul să fie un pas înainte pentru o nouă carieră pentru doamne", spune avocatul Adam Witkover.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite