De ce scad LIKE-urile pe Facebook și cum afectează acest lucru paginile vedetelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Facebook
Facebook

Platforma Facebook suferă, în ultima vreme, tot mai multe schimbări. Una dintre cele mai importante este însă eliminarea paginilor de brand și a LIKE-urilor (aprecierilor) false. Această campanie a început încă din august, dar miercurea trecută reteaua socială a început efectiv să elimine LIKE-urile false, venite de la conturi închise, viruși sau aprecieri cumpărate, dupa cum a confirmat site-ul TechCrunch.

Într-o postare publică, pe pagina oficială Facebook, tehnicienii platformei sociale au anunțat că nu vor șterge mai mult de 1% din numărul total al aprecierilor, asta dacă își vor da seama că deținătorii paginii, și cei afiliați, au respectat condițiile lor.

Astfel, printre paginile cu cele mai multe aprecieri, cea a Texas HoldEm Poker a pierdut 96.000 de LIKE-uri în ultimele zile. Asta înseamnă doar 0,15% din totalul de 65,3 milioane. De pierdut au avut și vedetele internaționale. Rihanna, spre exemplu, a scăzut cu 28.000 LIKE -uri, Shakira cu 26.000 și chiar Lady Gaga a avut de pierdut 34.000 de LIKE-uri.

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Adam Isserlis, a declarat pentru site-ul Mashable că această „curățenie" printre aprecieri a început încă de pe 31 august, însă în ultima săptămână procesul a fost accelerat. În ciuda faptului că, momentan, sunt înregistrate scăderi, specialiștii Facebook susțin că oamenii vor continua să aprecieze anumite pagini și profile. „Astfel, va exista o statistică mult mai clară și corectă a numărului de fani. Această măsura va forța paginile să producă conținut mai relevant și mai interesant pentru a-și mări activitatea din jurul conținutului propriu", au declarat specialiștii.

Alte metode de creștere a like-urilor

Cazurile de like-uri false au atins și România. De exemplu, în timpul campaniei pentru primăria Capitalei, cei mai mulți fani ai lui Silviu Prigoană veneau direct din ... Bangladesh, după cum arată un articol din revista „The Industry".

Același articol a făcut un rezumat al metodelor prin care poți cumpăra like-uri pentru pagina ta de profil. Astfel pentru 1.000 de fani asiatici prețul pe site-ul socialkik.com este de 39 de dolari. De asemenea, o altă metodă este site-ul addmefast.com. Oamenii intră acolo și primesc o mulțime de pagini pe care le pot aprecia și pentru care primesc puncte. Aceștia sunt like-uitorii en-gros, care își promovează propria pagină prin like-urile câștigate de punctele de pe addmefast.com. Un fel de FNI cu like-uri.

O metodă legală și care este greu identificabilă de către Facebook este folosirea unor aplicații pentru forțarea like-urilor pe o pagină. De exemplu, pagina RTV a ajuns la aproape 600.000 de oameni care au apreciat-o prin folosirea unor astfel de metode, mai exact prin aplicația „Câte persoane sunt îndrăgostite de tine acum?". La fel, o aplicație ca jocul Orașul Minier te trimite către pagina Proiectului Roșia Montană.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite