De ce nu se strică hamburgerii de la McDonald's

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Shutterstock
Shutterstock

Un client curios din Canada a adresat o întrebare companiei McDonald's cu privire la motivul pentru care hamburgerii serviţi de producător în întreaga lume se strică foarte greu, scrie Business Insider.

Pentru a răspunde la întrebare, McDonald's a decis să îl consulte pe doctorul Keith Warriner din cadrul Universităţii Guelph's, oferind astfel un răspuns clientului curios.

Pe parcursul anilor au tot apărut în presă, cât şi pe internet, foarte multe filme şi fotografii în care produsele McDonald's erau studiate timp de zile întregi pentru a se observa dacă hamburgerii au totuşi tendinţa de a se strica. Printre primele teorii cu privire la longevitatea acestui tip de aliment s-a aflat ideea că „hamburgerii nu se strică pentru o bună bucată de vreme deoarece sunt plini de chimicale“.

Totuşi, în realitate, hamburgerii, cartofii prăjiţi sau celebrele nuggets de la McDonald's sunt ca la fel ca celelalte alimente pe care le consumăm, ele putând să reziste nealterate o perioadă de timp, dacă sunt păstrate în condiţii optime.

Microbii şi bacteriile care cauzează alterarea alimentelor sunt aceleaşi pentru toate tipurile de mâncăruri, acestea având nevoie de apă, nutrienţi şi căldură pentru a se putea dezvolta. Dacă unul dintre aceste trei elemente sunt îndepărtate atunci procesul de alterare încetineşte. Cât despre hamburgerul de la McDonald's, acesta conţine mai multe ingrediente care sunt în prealabil trecute printr-o serie de procese care cauzează deshidratarea acestora. De exemplu, carnea conţinută de hamburger conţine foarte puţină apă deoarece este gătită.

Atunci când este lăsat într-o încăpere la temperatura camerei deshidratarea hamburgerului continuă, din moment ce în majoritatea clădirilor umiditatea dintr-o cameră este de circa 40%. Aşadar, în lipsa umidităţii şi a apei hamburgerul mai degrabă se usucă decât să se strice. Prin pierderea umidităţii este îndepărtat un element necesar pentru ca microbii să se poată dezvolta şi să altereze hamburgerul, ceea ce înseamnă că acest aliment poate fi păstrat destul de mult timp, aproape intact.

Doctorul Warriner susţine că experimentul cu hamburgerul de la McDonald's poate fi repetat cu un astfel de sandwich făcut în casă, rezultatele fiind aceleaşi.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite