De ce nu se pricep femeile la tehnologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile sunt mai puţin pricepute la tehnologie decât bărbaţii
Femeile sunt mai puţin pricepute la tehnologie decât bărbaţii

Reprezentantele sexului frumos sunt mai puţin pricepute decât bărbaţii la tehnologie nu din cauza lipsei inteligenţei, ci pentru că, pur şi simplu, nu sunt pasionate de acest domeniu, susţine un studiu citat de presa britanică.

Situaţia nu rămâne la fel în cazul în care serviciul o cere. În această situaţie, specialiştii au explicat că femeile se pot adapta rapid, astfel încât să nu le fie afectate performanţele profesionale. „Factorii prin care sunt măsurate anumite aptitudini ale femeilor în ceea ce priveşte tehnologia nu au nicio relevanţă în ceea ce priveşte reuşitele la locul de muncă", susţine Frank Schmidt, profesor de management.

El a punctat faptul că interesul este singurul motiv pentru care femeile nu au abilităţi tehnice comparabile cu ale bărbaţilor, chiar ­dacă nivelul de inteligenţă ­este similar. „Cercetătorii au demonstrat că este foarte greu să schimbi interesele oamenilor pe parcursul vieţii. Acestea sunt foarte bine conturate şi se stabilesc destul de devreme în viaţă", subliniază profesorul motivul pentru care femeile sunt mai delăsătoare în activităţile tehnice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite