De ce nu este indicat să cumperi noul iPad

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul iPad este un concurent serios pe piaţă
Noul iPad este un concurent serios pe piaţă

Noul iPad nu a impresionat prea mult presa de specialitate, Apple lansând practic un iPad 2 cu câteva îmbunătățiri despre care nu se știe cu adevărat ce efect vor avea. În schimb, avantajul noii tablete este faptul că iPad 2 s-a ieftinit cu 100 de dolari.

Deși ar exista numeroase motive pentru care cineva ar dori să achiziționeze tableta, există multe altele pentru care nu este cazul să vă doriți o nouă tabletă de la Apple. Iată mai jos principalele motive pentru care noul iPad nu este o soluție:

Schimbarea de nume

Mergând pe tradiție, noua generație merita un nume mai bun, notează „International Business Times". În schimb, Apple a ales o mișcare de marketing menită să spună cât de încrezători sunt în produsul lor și că un iPad nou nu are nevoie de nume, fiind dorit de toată lumea. Noua generație ar fi meritat măcar un S la capăt, ca în cazul lui iPhone 4S. Unii reprezentanți ai site-urilor străine au comparat situația cu o ironie dintr-o reclamă la Samsung Galaxy S II: „Cum va ști lumea că am upgradat?".

Cât de mult contează rezoluția?

Rezoluția dublă a noii tablete, 2048x1536 de pixeli ar putea avea propriile limitări. Tehnic vorbind, ecranul are o densitate de 264 de pixeli pe inch, spre deosebire de iPhone 4S care are 326 de pixeli pe inch la o rezoluție înjumătățită. Conform ibtimes.com, logic vorbind un display mai mare nu-și are rostul, dacă nu oferă performanțe cu adevărat mai bune..

Cum rămâne cu cei care nu sunt în lumea 4G?

Nu există niciun motiv întemeiat pentru care cineva ar dori să cumpere variantele cu conectivitate 4G, mai scumpe, dacă nu are acces la această tehnologie în țara de reședință. Apple a redus prețurile la iPad 2 până la 400 de dolari, cu aproape o treime mai puțin decât noua tabletă.

Noul iPad este mai gros și mai greu

Noua tabletă este mai gros cu 0,03 inci și mai greu cu 30 de grame, dar aceeași dimensiune a ecranului. Pentru banii suplimentari, diferențele acestea mici sunt esențiale.

Este nevoie de o cameră de cinci megapixeli?

Multă lume se întreabă ce poți face cu o cameră foto performantă pe o tabletă, pentru că imaginea unui om care face poze cu o tabletă nu este cea mai elegantă din lume. Deși se zvonea înainte de lansare că s-ar putea monta o cameră de 12 megapixeli, Apple a ajuns doar la cinci. Chiar dacă vechiul iPad stă mai prost în această categorie, la nivel practic, diferențele sunt minore.

Nu există Siri

Asistentul personal vocal de pe iPhone 4S a fost unul dintre elementele interesante ale smartphone-ului. Cu toate acestea, Apple nu a dorit să îl introducă și pe tabletă, păstrând doar un software pentru dictare vocală, un frate mult mai mic al asistentului.

Doar un procesor dual core

Deși californienii se laudă că procesorul lor nou, A5X, este de două ori mai rapid decât Nvidia Tegra 3 quad core, această afirmație pare puțin exagerată. Deși unitatea grafică are quad core, Apple a ales din nou o cale alternativă, diferită de a celorlalți producători.

Aceeași baterie ca pe iPad 2

Tim Cook, șeful Apple, a declarat că autonomia bateriei va fi identică față de generația anterioară, deși specificațiile au fost îmbunătățite. Fanii se așteptau totuși la o autonomie mai mare.

Prețul

Prețurile pentru modelele Wi-fi pornesc de la 500 de dolari, iar iPad 2 a fost ieftinit la 400 de dolari. În același timp, generația anterioară cu 3G costă 530 de dolari, iar noul iPad cu 4G ajunge la 630 de dolari. Diferențele sunt mari pentru îmbunătățiri mici.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite