De ce înşelăm? Fiindcă putem!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbaţii sunt mai infideli  decât femeile
Bărbaţii sunt mai infideli decât femeile

Peste jumătate dintre persoanele implicate în relaţii serioase îşi înşală partenerul, chiar dacă nu le nemulţumeşte nimic. „Infidelitatea apare doar în cuplurile nefericite, din cauză că partenerii nu-şi vorbesc şi nu fac sex".

 Aceasta este premisa de la care pleacă orice persoană care se află într-o relaţie, din dorinţa de a se linişti singură că nu este cazul propriei relaţii. Cercetătorii precizează că această teorie este falsă, potrivit „The Huffington Post". Realitatea şi studiile arată că aventurile apar pur şi simplu pentru că se iveşte ocazia. Mai exact, o cercetare efectuată în 2008 arată că 50-60% din bărbaţii căsătoriţi şi 45-55% din femeile măritate calcă strâmb.

„Numărul actual al celor care au aventuri extraconjugale este mai mare decât arată studiul amintit mai sus. De fapt, acum, şansele de a avea aventuri sunt mai mari ca niciodată din pricina accesului la reţelele de socializare şi la internet", a declarat Peggy Vaughan, autorul studiului „The Monogamy Myth".

Ea mai spune că unii oameni consideră că mariajele şi relaţiile care nu merg din cauza aventurilor trebuie rezolvate prin terapie de cuplu. În realitate însă, acest trend reprezintă, de fapt, o problemă pentru întreaga societate. Pentru ca fidelitatea să primeze este nevoie de educaţie, care să susţină onestitatea de a fi monogam. De asemenea, autoarea studiului „After the Affiar", Janis Abrahms Spring, punctează faptul că infidelitatea afectează un cuplu din trei.

Trei paşi spre fericire

Partenerii care reuşesc să rămână fideli unul altuia trebuie să facă mai multe „compromisuri". Specialiştii în domeniu vă dau câteva ponturi:
1. „Încheiaţi" un acord de monogamie. Pentru a ajunge la această înţelegere, trebuie să discutaţi problema înşelatului şi să vă puneţi de acord în ce condiţii o persoană este tentată să-şi trişeze partenerul. Comunicarea este extrem de importantă pentru că fiecare persoană are propriile concepţii despre definiţiile unui cuvânt. De aceea, specialiştii recomandă ca partenerii să discute deschis despre ce înseamnă pentru fiecare o aventură.

2. Înşelatul se evită prin sex. Nu este însă suficient să faceţi doar sex. Este important ca relaţiile sexuale să fie de calitate, adică să fiţi satisfăcuţi, să simţiţi că sunteţi recompensaţi pentru fidelitate. Pentru ca flacăra să rămână mereu aprinsă este de preferat ca, la interval de două luni, să experimentaţi noi fantezii. În acest fel se întreţine erotismul în relaţie, iar monotonia este departe de a se instala. Pentru ca totul să fie perfect, este important ca limbajul sexual să fie cunoscut de ambii parteneri.

3. Cei care se implică împreună în activităţi nu au timp să înşele. Cel mai important este să descoperiţi hobby-uri comune. Nu trebuie să vă obsedeze gândul că nu este cazul să înşelaţi, ci să vă concentraţi să descoperiţi activităţi care vă fac plăcere amândurora. În acest fel, amintirile legate de aceste evenimente se vor transforma în bariere ale înşelatului, care nu vor permite altcuiva să pătrundă în relaţie.

"Oportunitatea unei aventuri este mai mare ca niciodată din pricina accesului la reţelele de socializare şi la internet.''
Peggy Vaughan cercetătoare

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite