De ce înşală femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
De ce înşală femeile
De ce înşală femeile

Odată cu emanciparea femeilor, reprezentantele sexului frumos au început să ocupe din ce în ce mai mult posturi de conducere într-un mediu dominat de bărbaţi.

Pentru a ţine pasul şi pentru a se încadra în peisaj, femeile se simt nevoite să preia din vechile obiceiuri ale bărbaţilor. Ei sunt cunoscuţi ca fiind cei corupţi, care fac ilegalităţi şi încalcă regulile, spune Don McCabe, profesor universitar american care a studiat timp de 20 de ani integritatea ca fenomen social. Aşadar, femeile înşală din cauza bărbaţilor- ei sunt premergătorii acestui fenomen.

Studii din 1960 până în prezent au demonstrat că femeile sunt persoane de încredere, pe care te poţi baza, comparativ cu oponenţii lor care sunt mult mai predispuşi la înşelăciuni. Când intră în afaceri sau în medii corporatiste, femeile simt că pierd teren în faţa bărbaţilor, motiv pentru care, chiar dacă nu sunt întru totul de acord cu ideea, se pretează şi ele la trişat. „Reprezentantele sexului slab nu sunt imune presiunii care se exercită asupra lor, adoptând la rândul lor strategii riscante pentru a face faţă sistemului sau pentru a ajunge pe culmile succesului", mai adaugă McCabe.

Conform unui studiu recent realizat pe 40.000 de liceeni americani, 27% dintre băieţi şi doar 15% dintre fete au fost de acord cu afirmaţia „oamenii care mint, înşală sau trişează realizează mult mai repede ceea ce-şi propun". Pe de altă parte, bărbaţii nu au atât de multe prejudecăţi cu privire la înşelat pentru că ei încep să facă asta încă din copilărie şi adolescenţă, odată cu spargerea codurilor
unor jocuri pe calculator.

Acelaşi studiu realizat pe liceeni a arătat că majoritatea băieţilor au acceptat să-şi plătească bacul pentru a obţine note mari, iar dintre fete, doar una singură a fost tentată de ofertă. Adolescenţii consideră că este mai bine să trişeze decât să fie certaţi de părinţi acasă pentru notele mici. Mai mult decât atât ei spun că „dacă toată lumea face asta, de se mai consideră o ilegalitate?".

Femeile care se decid să intre în medii dominate de bărbaţi trebuie să facă o alegere foarte importantă: să se adapteze unui sistem de lucru care se pretează la înşelăciuni, sau să încerce să schimbe acest fenomen înainte ca acesta să le schimbe pe ele, concluzionează specialiştii pentru The Huffington Post.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite