O șansă pentru David, micuțul care la un an și jumătate luptă pentru viața lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
David suferă de o boală cumplită, care-l privează de o copilărie normală și fericită FOTO: ARHIVA FAMILIEI
David suferă de o boală cumplită, care-l privează de o copilărie normală și fericită FOTO: ARHIVA FAMILIEI

Pe 19 august 2011, David Gabriel Irimescu, din Botoșani, a împlinit un an, dar încă nu a reuşit să facă niciun pas pentru că suferă de o boală cumplită. Părinţii lui sunt prea săraci pentru a-l trata în străinătate. Au un venit lunar de 1.300 de lei, dar sunt hotărâți să facă totul pentru a-i oferi micuțului o viață normală.

David a venit pe lume după o perioadă lungă de încercări și dezamăgiri pentru părinții micuțului. S-a născut la 28 de săptămâni și a primit nota 6 la naștere, având în vedere că avea doar 1,300 kilograme. Plămânii lui nu erau suficient de dezvoltați, iar prima sa noapte de viață a fost una plină de emoții, dar și de speranță pentru părinți.

Zilele, săptămânile, lunile care au urmat au însemnat un chin nesfârșit pentru părinții lui David, care a suferit pe rând o hemoragie cerebrală, stopuri cardio-respiratorii și alte complicații.

În tot acest timp, mama lui David s-a rugat în bisericuța din curtea maternității. La o luna şi jumatate, micuțului i-a fost scos tubul care până atunci l-a ajutat să respire. Atunci a fost luat pentru prima dată în brațe. Din nou, o veste bună a fost urmată de alta rea: oftalmologul l-a diagnosticat cu retinopatie, adică își pierdea vederea într-un ritm alert. „Era necesară o operaţie urgentă dar bronhodisplazia pulmonară cu care am ramas în urma oxigenării îndelungate facea ca operaţia să fie mai dificilă", explică părinții lui David pe blogul dedicat micuțului.

După 3 luni, copilul a ajuns acasă. Suferea însă de hernie inghinală și mai urmau două operaţii. La 4 luni distanță face însă pneumonie. În urma analizelor s-a descoperit însă că David suferă de encefalopatie hipoxic ischemica, paralizie cerebrală (tetrapareza spastica). Nu-și poate folosi mâinile şi picioarele ca un bebeluş normal, nu poate ţine o jucărie în mână.

Speranța a venit de la o clinică de recuperare din Ucraina, însă costurile sunt cu mult peste posibilităţile financiare ale parinţilor. „Dacă la început timpul se scurgea în favoarea lui David şi cu fiecare zi ce trecea şansele să supravieţuiască erau tot mai mari, acum timpul s-a întors împotriva lui şi cu fiecare zi care trece se scurg şi şansele lui de a putea merge vreodată", mai spun părinții copilului.

Tratamentul constă în zece sesiuni de terapie, iar fiecare costă 3.500 euro. „După ultima şedinţă la clinica din Ucraina, David a stat pentru prima dată în fund şi a devenit mai atent. Până a începe tratamentul era ca o legumă, iar medicii au făcut minuni după şase zile de terapie. Oricum nu mai priveşte în gol şi evoluează în bine. Trebuie însă să parcurgem toate cele zece şedinţe de terapie pentru a putea fi recuperat", a spus Nadia-Florina Irimescu, mama lui David. Părinţii nu au însă banii necesari pentru continuarea tratamentului.

Mai multe informații despre evoluția stării de sănătate a lui David pe www.sansapentrudavid.wordpress.ro

Unde pot face donaţii cei care vor să-l ajute pe David:


Cont lei: RO86BPOS07207878987RON01;
Cont euro: RO21BPOS07207878987EUR01;
Titular: Irimescu Gabriel- Florin (tatăl copilului);
COD BANCA: 308075018;
SWIFT: BPOSROBU;
ADRESA: BANCPOST, Agenţia Primăverii, str. Primăverii, nr. 25, Botoşani, judeţul Botoşani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite