DEZVĂLUIRI Regulile ascunse ale Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost angajat al firmei oDesk, un terţ care se ocupă cu moderarea conţinutului de pe reţeaua socială Facebook, a făcut mai multe dezvăluiri despre cum platforma interzice sau nu un anumit tip de conţinut.

Deşi pe pagina oficială, Facebook are un regulament vag în care vorbeşte despre „conţinut grafic necorespunzător", oDesk avea regulamente clare trasate de către reţeaua deţinută de Mark Zuckerberg. Un fost angajat, nemulţumit de condiţiile în care muncea şi de salariul de un singur dolar pe oră a ales să dezvăluie aceste politici.

Sângele în exces permis, dar nu şi pozele erotice

Astfel, Faceboook stipulează că orice conţinut care simulează un act sexual, chiar dacă actul în sine nu este la vedere, trebuie eliminat. Cu toate acestea, rănile grave, sângele în exces, cranii sparte, membrele rupte sunt permise, atâta vreme cât nu sunt arătate organele interne.

Stafful de la oDesk a mai fost instruit să elimine orice conţinut rasist, atâta vreme cât comentariile nu au o tentă umoristică sau ironică. Facebook este clar: urina, fecalele, voma sau ceara din urechi sunt interzise, dar marijuana şi consumul acesteia nu sunt subiecte tabu. Există şi în acest caz excepţii: dacă se dovedeşte că utilizatorul comercializază drogurile uşoare, orice poze, comentarii sau statusuri de acest fel trebuie eliminate.

Surprinzător, pozele „versus" în care două persoane sunt puse una lânga alta şi utilizatorii dau note celui mai atrăgător sunt interzise. Acest lucru este paradoxal, pentru că Zuckerberg a început la Harvard, înainte de realizarea „The Facebook" exact un asemenea site.

Regulile Facebook

Reacţia Facebook

Angajatul care a făcut aceste dezvăluiri este marocanul Amine Derkaoui, 21 de ani. Împreună cu alţi 50 de oameni din Mexic, Turcia, India sau Filipine monitoriza activitatea online. oDesk oferă servicii de moderare şi pentru Google, Wikipedia sau AOL.

Derkaoui menţionează că muncea de acasă şi pentru un schimb de patru ore primea patru dolari, iar uneori i se dădeau şi bonusuri, care-i remunerau performanţele cu patru dolari pe oră.

Facebook a oferit o replică la dezvăluirile marocanului, spunând că „deoarece primim milioane de rapoarte şi plângeri zilnic, ni se pare folositor să apelăm la terţi care să clasifice aceste plângeri".

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite