DESCOPERIRE Dictatorii cei mai cruzi au murit de bătrâneţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moartea dictatorilor nu este atât de violentă pe cât le-a fost viaţa, ba chiar sunt şi plânşi
Moartea dictatorilor nu este atât de violentă pe cât le-a fost viaţa, ba chiar sunt şi plânşi

Moartea dictatorului nord-coreean Kim Jong-Il la 69 de ani a fost una lipsită de durere, bătrâneţea fiind cea care l-a răpus. O carte care urmăreşte vieţile a 100 de dictatori a arătat că foarte mulţi dintre aceştia mor de moarte bună.

Astfel, „aproximativ 60% din opresori şi cei mai crunţi dictatori din lume, responsabili pentru multiple crime sau genociduri, au trăit o viaţă liniştită la bătrâneţe", a scris autorul Matthew White în cartea sa „The Great Big Book of Horrible Things".

Conform celor spuse de White, 49% din cei responsabili pentru aceste masacre au fost la putere până la moartea lor, care a survenit din cauze naturale. 11% s-au bucurat de o ieşire la pensie liniştită, iar 8% au fost exilaţi din ţara de origine, dar au murit liniştiţi în afara ţării.
Nu toţi dictatorii au avut noroc. 9% au fost judecaţi şi executaţi, 8% asasinaţi, 7% au murit în bătălie, 4% au fost încarceraţi, iar 4% s-au sinucis, scrie site-ul livescience.com

Acest lucru confirmă un studiu anterior, realizat pe nivelurile de stres ale preşedinţilor Statelor Unite, care au demonstrat că aceştia nu sunt mai surescitaţi decât un om obişnuit, chiar dacă au foarte multe responsabilităţi importante.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite