Cuvintele pe care le ştiu copiii la 2 ani sunt dovada dezvoltării lor normale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La doi ani, copiii ar trebui să ştie în medie aproape 100 de cuvinte
La doi ani, copiii ar trebui să ştie în medie aproape 100 de cuvinte

Cercetătorii americani au identificat 25 de cuvinte care demonstrează că un copil de 2 ani nu are probleme mintale şi se va dezvolta normal, fără riscul de a suferi de autism.

Cele 25 de cuvinte sunt practic esenţialul dintr-o listă mai mare de 310 cuvinte din limba engleză care ar trebui să apară în vocabularul unui copil în dezvoltare. Media este de 150 de cuvinte ştiute, dar cazurile normale pornesc de la 75 şi ajung la 225.

Un semnal de alarmă pentru părinţi ar trebui să fie tras când realizează că bebeluşul lor nu pronunţă sau măcar încearcă să pronunţe mai mult de 50 de cuvinte pe zi.
Profesorul Leslie Rescorla, de la Asociaţia Americană pentru Ştiinţă, a realizat lista scurtă de 25 de cuvinte şi a spus că „Dacă cei mici nu folosesc aceste cuvinte până la 24 de luni, am putea avea de-a face cu un vorbitor târziu".

Dacă micuţii nu reuşesc să folosească aceste cuvinte nici până la 2 ani jumătate, părinţii ar trebui să apeleze la terapie conversaţională şi să nu amâne acest lucru mai departe de vârsta de 3 ani, altfel copilul urmând a avea probleme permanente.

Deşi studiul a fost realizat pentru limba engleză, cercetătorii au declarat că se poate aplica universal, deoarece nu este vorba de cuvinte care ţin foarte mult cont de spaţiul cultural, cât de o dezvoltare obişnuită a unui copil.

Iată lista cuvintelor:

Mama, tata, copil, lapte, suc, bună, minge, da, nu, câine, pisică, nas,ochi, banana, biscuite, maşină, fierbinte, mulţumesc, baie, pantof, căciulă, carte, mai mult sau la revedere.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

Banner Adevărul Life
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite