Cumpărăturile online, de şase ori mai mult timp pierdut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeile care caută haine pe internet pierd mai multe ore  decât dacă s-ar duce la mall
Femeile care caută haine pe internet pierd mai multe ore decât dacă s-ar duce la mall

Shoppingul online a câştigat din ce în ce mai mulţi adepţi tocmai pentru că a fost promovat ca o metodă rapidă şi fără stres de a face cumpărături. 

Un studiu recent arată însă că a cumpăra haine de pe internet poate fi un proces care durează uneori de şase ori mai mult decât dacă te-ai duce în magazine. Cu toate acestea, sectorul shoppingului online este din ce în ce mai căutat, 15% din produse fiind achiziţionate de pe internet. Studiul, citat de presa britanică, arată că, în medie, o femeie are nevoie de 22 de ore pentru a găsi hainele dorite  pe internet şi doar 3,6 ore dacă se duce în magazinele clasice.

„Cumpărăturile online ar putea părea o soluţie rapidă şi eficientă, dar studiile noastre arată că nu este nici pe departe la fel de distractivă şi plăcută ca atunci când vizitezi un magazin. În plus, durează de şase ori mai mult să găseşti articolul de vestimentaţie dorit", spune cea care a comandat studiul, Maryam Hamizadeh, organizatorul evenimentului „Clothes Show Live".

În cadrul cercetării au fost intervievaţi peste 3.000 de oameni, care au fost informaţi despre o campanie de sprijinire a magazinelor mari din centrele comerciale şi de pe bulevardele de shopping. Rezultatele sondajului mai arată că 8 din 10 femei preferă să colinde magazinele clasice, în timp ce tot atâtor bărbaţi le place să-şi facă cumpărăturile online.

Aproximativ jumătate dintre femei au afirmat că cea mai plăcută metodă de a-şi petrece timpul liber este să meargă la cumpărături. În medie, femeile petrec 22 de ore lunar făcând shopping online şi 18 ore vizitând magazinele clasice. Ele îşi cumpără, în medie, cinci articole de vestimentaţie, din care unul singur este achiziţionat de pe internet.

22
de ore îşi petrec lunar femeile cumpărând online şi 18 ore vizitând magazinele clasice.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite