Cum treci de prima întâlnire?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agenţiile matrimoniale online şi site-urile de socializare fac ca prima întâlnire să fie mult mai uşor de aranjat
Agenţiile matrimoniale online şi site-urile de socializare fac ca prima întâlnire să fie mult mai uşor de aranjat

Experţii în relaţii sentimentale spun că viitorul unui cuplu depinde în mare măsură de prima întâlnire, de aceea este nevoie de o pregătire atentă pentru a face impresie bună.

Chinul întâiului „rendez-vous"

Agenţiile matrimoniale online şi site-urile de socializare fac ca prima întâlnire să fie mult mai uşor de aranjat, iar impresia pe care o faci să fie una cât mai bună. Dar ce caută oamenii cu adevărat? Iată câteva dintre lucrurile care oamenilor le plac sau, dimpotrivă, li se par detestabile atunci când vine vorba de o primă întâlnire, dar şi cele mai bune metode pentru a vă asigura că va urma şi o a doua întrevedere.

Prima întâlnire este aproape mereu un chin pentru ambii parteneri, consilierii matrimoniali mergând până la a spune că atât un bărbat, cât şi o femeie ştiu deja dacă sunt interesaţi de o a doua întâlnire aproape imediat după prima intersectare, când cei doi abia s-au aşezat la masă şi au comandat ceva de băut. Totuşi, asigură experţii în relaţii, şi dacă ai dat greş la start mai sunt şanse de a redresa situaţia înainte de a cere nota de plată.

Prima regulă este aceea de a merge la întâlnire cu dorinţa de a te simţi bine, fără să te stresezi cu ideea că ai putea da greş. Cea mai bună metodă de a asigura buna dispoziţie este să alegeţi o activitate care să vă facă plăcere amândurora. A accepta să meargă la filmul de groază sugerat de bărbat poate fi o decizie dezastruoasă pentru o femeie care preferă comediile romantice.

La fel, un bărbat mai puţin înclinat spre artă se va simţi prost dacă acceptă să o însoţească pe tânăra pe care abia a cunoscut-o la o expoziţie de pictură avangardistă. Arta compromisului este indispensabilă în orice relaţie, astfel că este bine să începeţi să exersaţi de la bun început, alegând pentru prima întâlnire un loc şi o activitate convenabilă pentru amândoi.

Haina îl face pe om

Experţii în relaţii sentimentale sunt de părere că o femeie nu trebuie să se îmbrace din cale-afară de sexy la prima întâlnire. Nu are rost să îşi pună în evidenţă lenjeria intimă cu o fustă prea scurtă, nici să poarte o bluză transparentă, mai ales dacă nu are de gând să facă sex chiar de prima dată. O atenţie specială trebuie acordată înălţimii tocurilor, mai ales dacă noul partener nu este prea înalt.

În egală măsură, un bărbat trebuie să evite o ţinută neîngrijită, cum ar fi pantalonii de sport, chiar dacă sunt de firmă. Cea mai recomandată este o ţinută casual, potrivită pentru o ieşire în oraş fără pretenţii. Dacă nu poartă barbă, trebuie să fie bine bărbierit pentru a nu avea un aspect neîngrijit.

Bunele maniere,mereu la modă

Chiar dacă multor tineri li se pare un gest demodat, este indicat ca bărbatul să îi aducă femeii un buchet de flori la prima întâlnire. Totodată, un bărbat trebuie să ştie cum să se poarte - să deschidă uşa la restaurant, să îi ţină scaunul şi să aştepte ca femeia să se aşeze înainte de a lua şi el loc. Una dintre cele mai spinoase probleme legate de prima întâlnire este cine ar trebui să achite consumaţia. Unii sunt de părere că nota ar trebui împărţită, dar un bărbat cu adevărat interesat de femeia cu care abia s-a cunoscut trebuie să aibă grijă să aibă portofelul pregătit de îndată ce apare ospătarul cu nota de plată.

„Am ieşit odată cu un tip pe care-l ştiam de la birou. Lucram în aceeaşi clădire şi arăta foarte bine. Surpriza cea mare a fost că a venit la întâlnire, la o cafenea, direct de la sală, cu ditamai geanta cu echipament după el. Ştiam că este un tip sportiv, se şi vedea pe el, dar am fost şocată că nu acordase niciun pic de atenţie acestei întâlniri. M-am simţit cumva înghesuită în programul lui, între mersul la sală şi dusul maşinii la spălat. A fost o experienţă penibilă toată întâlnirea. Mi-am dat seama că e un tip foarte plin de el şi superficial. De parcă ar fi trebuit să-i mulţumesc că şi-a făcut timp şi pentru o amărâtă ca mine", povesteşte Monica Radu, o tânără de 26 de ani din Bucureşti.

Arta conversaţiei

Fie că este vorba de o persoană cunoscută la birou, la sala de sport ori cineva cu care aţi luat legătura pe internet, prima întâlnire este foarte tensionată pentru că este greu de găsit un subiect de conversaţie convenabil. Nu vă cunoaşteţi atât de bine încât să fiţi la curent cu hobby-urile sau preocupările celuilalt, nu aveţi prieteni comuni pe seama cărora să vă amuzaţi şi nu sunteţi încă atât de apropiaţi încât să discutaţi despre lucruri prea personale.

Inevitabil, în primele momente, conversaţia va fi plină de tăceri stânjenitoare, peste care se poate trece dacă vă puneţi în evidenţă simţul umorului, ocolind, desigur, bancurile fără perdea, spun specialiştii în relaţii citaţi de site-uri de specialitate.

Chiar dacă doriţi să vă impresionaţi partenerul, prima întâlnire nu este momentul oportun pentru a discuta despre aspiraţiile de viaţă sau cum vă vedeţi peste 10-20 de ani. La fel, nu este indicat să vă văitaţi ce zi proastă aţi avut la serviciu şi ce şef oribil aveţi, pentru că aţi putea lăsa impresia că sunteţi o persoană slabă, înclinată să se vaite, chiar dacă acest lucru nu este adevărat.

În acelaşi timp, este recomandat să vă ţineţi în frâu curiozitatea. Nu este bine să puneţi întrebări lipsite de delicateţe despre trecutul celuilalt, după cum nu este momentul să-l întrebaţi de ce nu are o slujbă mai bună şi ce are de gând în această privinţă. Dacă decideţi să vă mai vedeţi, puteţi aborda acest subiect ceva mai târziu, la a treia sau a patra întâlnire.

Sărutul de noapte bună

Dacă aţi ajuns cu bine la sfârşitul primei întâlniri, este indicat să fiţi extrem de atent pentru a sesiza în ce măsură celălalt este interesat de o relaţie. Atunci când bărbatul propune, de pildă, o plimbare prin parc sau să-şi conducă pe jos spre casă este un semn că doreşte să prelungească întâlnirea şi este interesat.

În schimb, dacă se grăbeşte să o urce într-un taxi, ar putea fi un semn că nu ştie cum să scape mai repede. De multe ori, o primă întâlnire se termină cu un sărut sau măcar cu un pupic pe obraz. Dacă te alegi doar cu o strângere de mână, pare destul de clar că nu va mai fi o a doua întâlnire, aşa că n-are rost să aştepţi vreun telefon a doua zi.

Misiunea grea a alegerii partenerului potrivit

Succesul sau eşecul unei prime întâlniri ţine foarte mult de genul de persoană aleasă. Orice om care se implică în acest joc trebuie să ştie de la început ce vrea, o relaţie serioasă sau doar o distracţie, este de părere psihologul Miruna Gavrilescu, din Bucureşti.

„Am întâlnit frecvent oameni care se lamentau că nu au succes în relaţiile sentimentale. Discutând cu ei s-a dovedit, de multe ori, că nu ştiau exact ce vor sau mergeau în direcţia greşită. O femeie care îşi doreşte să se căsătorească greşeşte dacă îşi alege potenţialii parteneri printre tinerii cei mai atrăgători, aflaţi în mod vizibil la faza când încă vor să se distreze. Pentru a convinge un astfel de exemplar de mascul să renunţe la viaţa independentă şi lipsită de griji, ar fi necesar ca femeia în cauză să fie una excepţională, ceea ce nu era tocmai cazul", spune psihologul.

Femeile au idei preconcepute

O greşeală strategică pe care multe femei o comit este aceea de a se victimiza, de a se încăpăţâna în credinţa că merită un anume bărbat, că ele s-au purtat exemplar, dar celălalt nu vede sau nu recunoaşte acest lucru.

„Adevărul este greu de suportat pentru cei mai mulţi dintre noi, dar dacă nu accepţi că poate ai greşit pe undeva, atunci eşti condamnat să repeţi la nesfârşit aceleaşi erori. Ca exemplu, am cunoscut mai demult o femeie la vreo 30 de ani atât de obsedată să se mărite ca să scape de gura părinţilor, încât orice bărbat cunoştea, îi spunea de la prima întâlnire acest lucru.

Degeaba i-am explicat că nu-i poţi pune în vedere partenerului aşa ceva de la prima întâlnire şi trebuie să ai răbdare să vezi cum evoluează relaţia. Răspunsul ei era foarte ferm că ea este o femeie serioasă şi nu doreşte să-şi piardă timpul cu indivizi neserioşi", mai explică specialistul.

Dragoste la vârsta a doua

O categorie pentru care prima întâlnire este un examen terifiant o reprezintă persoanele ajunse deja la vârsta a doua şi care se trezesc brusc singure, după un divorţ sau după decesul partenerului. Pentru cine a fost angajat 10-20 de ani într-o relaţie, revenirea pe piaţa celibatarilor este un şoc, mai ales că între timp s-au schimbat mult şi mijloacele de a cunoaşte pe cineva, internetul fiind acum principala agenţie matrimonială.

Experţii în probleme matrimoniale spun că pentru a avea succes e important să citeşti cu atenţie anunţurile selectând exact tipul de persoană dorită, fie un prieten cu care să te distrezi, fie pe cei dornici să-şi refacă viaţa construind o nouă relaţie.

Pentru a depăşi tracul ­inerent primei întâlniri, persoanele trecute de prima tinereţe trebuie să conştientizeze faptul că acela cu care urmează să se întâlnească este un om la fel de speriat, care are probabil propria poveste şi propriile sale temeri. Cel mai important lucru pentru cei conştienţi de faptul că nu mai sunt tineri este să nu mintă în privinţa vârstei şi în niciun caz să nu posteze pe internet poze mai vechi şi mai flatante, pentru că surpriza de pe faţa celuilalt va fi suficientă pentru a ruina prima întâlnire.

"Am întâlnit frecvent oameni care se lamentau că nu au succes în relaţiile sentimentale. Ei însă nu ştiau exact ce vor sau mergeau în direcţia greşită."
Miruna Gavrilescu psiholog, Bucureşti

62%din utilizatorii de Android sunt dispuși să facă dragoste de la prima întâlnire.

57% din deţinătorii de iPhone au declarat că nu sunt împotriva sexului chiar de la prima întrevedere.

Sub presiunea unor revederi

Ce să-i spun, dar mai ales ce să omit, să întârzii sau să fiu punctuală, să-l las să mă sărute sau să-l refuz delicat, cum să mă îmbrac sau cât să mă dezbrac, o să mă placă, o să mai vrea să ne revedem...? Sunt doar câteva dintre întrebările care ne fură somnul, pofta de mâncare, capacitatea de a ne concentra, lăsând loc magiei noului, atunci când ne îndrăgostim. Ciudat este că oricâte prime întâlniri am fi avut, fiecare nouă primă întâlnire comportă aceleaşi emoţii, aceeaşi tensiune, de parcă n-am fi experimentat niciodată...

Strategii, bilanţuri, socoteli... chiar şi pentru cine iubeşte contabilitatea, prima întâlnire este o corvoadă. Gânduri şi răzgândiri ne bântuie de parcă viaţa noastră toată ar depinde de momentul în care vom sta faţă în faţă cu celălalt.

E ca la un examen, poate cel mai dificil examen, căci a fi noi înşine, sperând că suntem dezirabili fără măşti, e poate cel mai mare risc pe care ni-l putem asuma. Celălalt nu este prietenul în care avem încredere deplină, care nu ne-a dezamăgit. El este încă un străin pe care-l vreau să mi-l apropii. O presiune la care ne supunem cu toţii, indiferent de vârsta la care ne îndrăgostim, independent de experienţele anterioare, pentru că visăm la o a doua întâlnire.

Nu ştiu să existe reţete care să ne ajute pe toţi deopotrivă să „supravieţuim" primei întâniri, nu ştiu dacă şi cât au semănat între ele primele mele întâlniri, dar ştiu că cele mai reuşite au fost cele neasumate, care s-au întâmplat fără a le premedita, în care răspunsurile au venit înaintea întrebărilor, iar frământările mult mai apoi, în aşteptarea unor revederi. ; Maridana Arsene jurnalist

info
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite