Cum se pregătesc site-urile de fişiere piratate să reziste online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Site-ul cu fişiere torrent „The Pirate Bay" a început să introducă noi schimbări pentru a se feri de încercările autorităţilor de a bloca site-ul şi accesul la fişierele piratate. Astfel, începând de azi, opţiunea standard nu o mai reprezintă fişierele „torrent", ci „magneţii", mai securizaţi şi mai greu de identificat.

Astfel, scrie pcmag.com, în locul opţiunii de a descărca filme, jocuri şi alte fişiere printr-un torrent, care poate fi urmărit şi are nevoie de un calculator cheie care să-l retrimită mai departe, linkurile de tip magnet pot fi ascunse uşor în spatele unor adrese de internet numite proxy.

Până acum protocolul standard al BitTorrent funcţiona în felul următor: un fişier era împărţit în mai multe bucăţi, care sunt împărtăşite din nou între diferiţi clienţi. Când utilizatorul primeşte toate bucăţile şi a descărcat fişierul complet în calculator, devine un alt punct de plecare, „seed", pentru alte descărcări. Dar toate aceste procese au nevoie de un centru, „trackerul", iar cu ajutorul acestuia autorităţile au identificat originea fişierelor şi au făcut arestări, iar în 2009 site-ul Pirate Bay a fost închis o perioadă.

Conform site-ului TorrentFreak, fişierele de tip „magnet" nu sunt la fel de bune ca cele torrent, dar oferă continuitate site-ului în lupta cu cei care vor să pună capăt pirateriei online.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite