Cum poţi transforma orice smartphone în card bancar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefoanele inteligente care înlocuiesc cardurile au apărut deja pe piaţă, iar tehnologia NFC urmează să fie introdusă la nivel global anul acesta. Două companii independente vor să schimbe jocul giganţilor şi să ofere o alternativă mai ieftină.

Device Fidelity şi Spring Card Systems au prezentat la CES 2012 dispozitivul Moneto. Acesta este practic un card microSD care poate fi montat în orice smartphone, iar după ce o aplicaţie este descărcată în gadget, telefonul se transformă într-un card cu care pot fi făcute plăţi la magazinele care vor fi dotate în viitor cu NFC, scrie bgr.com.

Tehnologia lucrează pe iPhone, la doar 80 de dolari utilizatorul primind o carcasă specială, cu 10 dolari fonduri. Pentru telefoanele cu Android, dispozitivul costă 30 de dolari şi constă într-un simplu card microSD.

Utilizatorii vor putea folosi noua tehnologie foarte simplu. Se introduce cardul în telefon, se lipseşte un sticker care ajută semnalul NFC şi drumul spre tranzacţiile fizice cu telefonul mobil este deschis.
Moneto lucrează împreună cu MasterCard şi poate fi folosit pentru plăţi şi transferuri prin serviciile Moneygram, Western Union, PayPal sau GreenDot.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite